DünyaManşetSpor

Gökçen Yunanistan’da

Genç Kadın Motosikletçimiz Rallyde

 

Bodrum’da Yaşayan kadın motosikletçi Gökçen Tan Kabaş, Yunanistan’da gerçekleşen ve dünyanın en büyük ralli yarışlarından biri olma özelliğine sahip Hellas Rally Raid 2022 yarışlarına katılmak için Yunanistan’a gitti.

Geçtiğimiz gün sıralama turları yapılan ve Motosiklet, Quad ve SSV sınıflarından toplam 320 yarışçının katıldığı sıralama turlarında, parkuru kendi kategorisinde bulunan 275 sporcu arasında 151. olarak tamamlayan geçmiş dönem Türkiye Enduro Şampiyonu Göçkçen Kabaş, katıldığı ralli hakkında şunları söyledi;

Orta Yunanistan dağlarının uzak bölgelerinde yedi gün boyunca 160 ile 250 KM günlük rota uzunlukları olan bu ralli Avrupa’nın en prestijli rallileri arasında olup Avrupa Motosiklet Federasyonu’nun Planlı yarışlarından biridir. Türkiye’de katıldığım bir çok rallide genellikle tek kadın sporcu olarak rakiplerim hep erkekler oldu. Bu rallide şu anda 4 kadın sporcu ile mücadele veriyorum. Hepsi oldukça deneyimli ve güçlü sporcular. O nedenle öncelikle rakiplerim olduğu için çok mutlu ve heyecanlıyım.

Rotalarımız deniz seviyesinde 22400 m. İrtifaya kadar çıkan parkurlarda, taş, çamur, toz, nehir geçişleri, orman yolları, vadi geçişleri gibi yer yer sert ve zorlu parkurlardan oluşuyor.

İlk gün sıralama turlarında Dakar Rallisine katılan yarışçıların da aralarında bulunduğu 270 sporcu ile mücadele ettim. İlk gün için iyi bir sonuç elde ettim ve günü 151. olarak tamamladım.

Hedefim bu ralliyi başarıyla tamamlayıp, Avrupa Federasyonu bünyesinde düzenlenen diğer yarışlara da katılarak, Avrupa Kadınlar Ralli Şampiyonu olmak. Yarışlarda benim performansım kadar destekçilerimin de önemi büyük. Bana güvenen ve destekleyen Corendon, Anlas, Ulusan Motor ve Sherco Türkiye’ye eşim ve teknikerim Atilla Kabaş ile bize destek vermek için bizimle gelen Renan Barutçu’nun da bir hayalimin gerçekleşmesinde katkıları çok büyük. Hepsine teşekkür ederim.”

Göçkçen Kabaş yapılan magazin startının ardından yarış için son hazırlıklarını yaparak rallinin ikinci gününde 220 km sürecek etap için kontak çevirecek.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu