Kültür SanatManşet

Çocuk Oyunculardan Çocuk Oyunu

Çocuk Tiyatro Topluluğu Sahnedeydi

 

Sinema ve tiyatro camiasının en sevilen yüzlerinden,  Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatrosunun da kurucularından olan Usta oyuncu Erdal Cindoruk ve Mimar – Tiyatrocu Duygu Cindoruk tarafından 2020’de Bodrum Ortakent’te kurulan Ditto Oyunculuk Akademisi’nin ilkokul çağındaki çocuklardan oluşan Çocuk Tiyatro Topluluğu “Sirkte Curcuna” adlı oyun ile gönülleri fethetti.

Oyuncuları çocuklardan oluşan topluluk, Nurol Kültür Merkezini tıka basa dolduran 420 izleyiciye muhteşem bir oyun sergiledi ve dakikalarca ayakta alkışlandı.

Tamamı Ditto Oyunculuk Akademisinin tiyatro öğrencilerinden oluşan oyuncu kadrosunda; Ditto Çocuk Takımından ilkokul çağında ondört çocuk, Ditto Genç Takımından ortaokul ve lise çağında 3 genç ve yine Ditto Yetişkin Takımından yirmili yaşlarında üç yetişkin, birlikte sahne aldılar.

Yaşları altı ile oniki arasında değişen miniklerin disiplinleri, oyunculuk performansları, sahne hakimiyetleri, rollerine adaptasyonları ve enerjileri izleyen herkesi hayran bıraktı.

Sirklerde hayvanların kullanılmasını eleştiren ve buna bir çözüm önerisi ile yaklaşan müzikli, danslı oyunun dekoru, kostümü, ışığı, ses efektleri tamamıyla okulun öğrencinin elinden çıktı ve bununla birlikte tam anlamıyla profesyonel bir oyun olarak izleyiciyle buluştu.

Dünyaları bambaşka olan üç farklı jenerasyonun sahne üzerindeki uyumu, birbirleriyle olan sevgi ve güven dolu bağları izleyenleri duygulandırdı, geleceğe dair umutlarını tazeledi.

Sanat bir kez daha farklı hayatları bir salonda birleştirdi, ruhları iyileştirdi. ‘Tiyatro benim sporumdur’ sloganıyla yola çıkan ve sanatın da spor gibi sürekli çalışma, düzenli egzersiz, sağlıklı yaşam tarzı, özellikle de güzel ahlak ve centilmenlik gerektirdiğini yerleştirmeye çalışan Ditto Akademi, bu prensiplerinden yola çıkarak, oyun sonrası sahneye çıkan tüm oyuncularına kendi adlarına ve oynadıkları oyuna özel hazırlanmış bir madalya taktı.

Madalyalarını alan oyuncular ve aileleri gurur dolu anlar yaşadılar.

Ditto Oyunculuk Akademisi Okul Öncesi, Çocuk, Genç ve Yetişkin gruplarıyla meslek içi eğitimlerine ve birlikte Tiyatro yapmaya devam ediyor. Yoğun talep üzerine ‘Sirkte Curcuna’ 15 Mayıs 2022 Pazar günü tekrar sahnelenecek. Onu takiben Ditto Akademi Genç Takımı da ‘Hey Gidi Koca Dünya’ adlı oyunla 19 Mayıs 2022 Perşembe günü seyirciyle buluşacak. Kaçırmayın.

Yazan: Erdal Cindoruk

Yöneten: Duygu Akşen Cindoruk

Oyuncular: Can Filiz, Arya Asila Yazgan, Duru Tumanbay, Erva Kılıç, Melisa Karakaya, Rüya Sivri, Elif Oran, Zehra Ecrin Er, Kerem Cavit Bakış, Ilgın Zeynep Akman, Ata Çebi Öztürk, Çınar Uysal, Beren Sabuncu, Hüseyin Özelbey, Can Keskin, Evrim Saka, Selenay Yılmaz, Handan Aktürk, Zeynep Çengelcik, Nehir Küçük

Işık: Taylan Kaya

Ses: Oğuz Arslan

Kostüm: Dittomama

Dekor: Ditto

Koreografi: Ditto

 

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu