EkonomiManşetYiyecekler

Türkiye’de İlk Olacak

Tekne Aşçıları Derneği Kuruluyor

 

2016 Yılında Muğla Aşçılar pastacılar derneğini kuran ve o günden itibaren Muğla gastronomisi adına çalışmalar, paneller, eğitimler, çalıştaylar,  yöresel değerlere sahip çıkan, coğrafi işaret, UNESCO gibi önemli sosyal sorumluluk projelerinde çalışmalar yapan Taner kökten, Şimdide Tekne aşçıları derneğini kuruyor.

Türkiye Gastronomi tarihinde ilk olacak olan Muğla tekne aşçıları derneği kurulumu için  tekne aşçıları 2 Şubat Çarşamba günü Muğla ticaret ve sanayi odasında bir araya geldi.

MUGASDER Başkanı Taner Kökten, kuracakları derneğin amacının Tekne Mutfağını araştırmak, Türkiye’de Tekne mutfak sanatını geliştirmek, Tekne mutfak sanatkarının mesleki eğitimini desteklemek, Denizde yaşayan Tekne aşçıları ile karada yaşayan aşçılar arasında sosyal dayanışmanın teminini sağlamak olduğunu belirti. 2016 yılında Muğla’da ilk Aşçılar Pastacılar Derneğini kurduk, Şimdide Türkiye ilk olan tekne aşçıları derneğini kuruyoruz diyen Kökten, sektörde çalışan arkadaşlarımızı bir çatı altında topluyoruz dedi.

Muğla ticaret ve sanayi odasında toplanan aşçılar ve Kökten, Mustafa Ercan’a bu önemli olayda ev sahipliği yaptığı için teşekkürlerini iletti.

Muğla tekne aşçıları dernek üyelerinin toplu fotoğraf çekimiyle toplantı sona erdi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu