Kültür SanatManşetTurizm

MİTSO, Milas’ı Posta Pulları İle Tanıtacak

Hekatomnos Anıtmezarının, Beçin, Herakleia ve Euromos'un Posta Pulları Bastırıldı

 

Tarihte Karia uygarlığına ve Menteşeoğulları Beyliğine başkentlik yapmış olan Milas’ın tarihi şehirleri ve eserleri Milas Ticaret ve Sanayi Odası tarafından PTT’ye bastırılan posta pulları ile tanıtılacak. MİTSO, Milas’ın UNESCO’nun dünya mirası geçici listesinde yer alan Uzunyuva Hekatomnos Anıtmezarı ve Hekatomnos Lahiti ve Beçin Ortaçağ Kenti kalıntıları ile Milas’ın antik kentlerinden Latmos Herakleiası ile Euromos’un posta pullarını bastırdı. Posta pulları, MİTSO’nun posta gönderilerine yapıştırılarak tarihi şehirlerin ve eserlerin tanıtımı yapılacak.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Milas’ın ürünlerine olduğu kadar tarihine de sahip çıktıklarını belirterek “Milas’ın zeytininden zeytinyağına, balından balığına, halısından yemeklerine kadar pek çok değerine sahip çıkıyoruz. Tarihinde iki kez başkentlik yapmış olan Milas’ımızın tarihine de sahip çıkarak tanıtımına çalışıyoruz. Bu amaçla PTT’ye Milas’a özel posta pulları bastırdık. Bu pulları odamızın posta gönderilerinde kullanarak dünyaya yayacağız ve bu şekilde Milas’ımızın tanıtımını yapacağız” diye konuştu. Milas’ı bir kültür turizmi merkezi haline getirmek istediklerini belirten Reşit Özer, “Milas çok önemli bir kültür turizmi merkezi potansiyeline sahip. İlçemizde UNESCO’nun dünya mirası geçici listesinde yer alan iki tarihi alanımız var. Ayrıca bazılarında arkeolojik kazıların devam ettiği 26 antik kentimiz bulunuyor. Bu zenginliğimizi dünyaya tanıtmak istiyoruz” dedi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu