EkonomiMagazin

Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

Belediye A.Ş. Çalışanlarına Yüzde 42 Zam

 

Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezi’nde Bodrum Belediye AŞ ve DİSK Genel İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

İmza törenine Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Başkan Yardımcıları Ummahan Yurt ve İlknur Ülküm Seferoğlu, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Ulusoy, DİSK/Genel-İş Sendikası Toplu İş Sözleşmesi Daire Başkanı Çetin Çalışkan, Muğla Şube Başkanı Uzay Kocabaş ile temsilciler, işçiler ve basın mensupları katıldı.

İki yıllık yapılan toplu iş sözleşmesinde, Bodrum Belediye AŞ personeline, ilk yıl tüm mali haklara enflasyon oranında, ikinci yıl ise TÜFE + 5 puan oranında zam yapılacağı imzalanan toplu iş sözleşmesi ile belirlendi.

Toplu iş sözleşmesi imza töreninde, emeğin en yüce değer olduğunu ifade eden Başkan Aras sözlerini söyle sürdürdü;

“Bodrum Belediye AŞ ile Genel İş Sendikası arasında yapılan toplu iş sözleşmesi 31 Aralık 2021 yılında sona erdi. Şimdi yeni dönemde toplu iş sözleşmemizi 1 Ocak 2022 ile 31 Aralık 2023 olarak güncelliyoruz. Toplu iş sözleşmesi, özellikle aynı işi yapan arkadaşların ücret farklılıklarını gidermeyi hedefliyor. Bu dönemde, pozisyona göre ortalama yüzde 42’lik bir zam öngörüyoruz. İkinci yıl ise çalışanlarımıza Tüfe artı yüzde 5 puan zam yapılacak. Yine aynı şekilde yemek, yakacak, yiyecek, sorumluluk ve eğitim yardım çalışmaları ile ciddi bir iyileştirme öngörüyoruz. Bu durumda 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren 2021 yılı yani geçtiğimiz yıl işe giren bekar bir arkadaşımızın eline net olarak 6 bin 260 TL ücret geçecek.”

Bütün dünya ve ülke olarak olağanüstü günlerden geçtiklerine dikkat çeken Başkan Aras, “Ben öncelikle bu zor dönemde görevlerini layığı ile yerine getiren ve büyük bir çaba gösteren, kendi sağlığını bile hiçe sayarak halkının yanında olmaya çalışan bütün belediye personeline, emekçi arkadaşlarıma huzurlarınızda şükran ve minnetlerimi, teşekkürlerimi sunuyor; bu süreçte hayatını kaybeden mesai arkadaşlarıma da rahmet diliyorum.” dedi.

Sosyal belediyecilik anlayışıyla işçilerin haklarının sonuna kadar korunacağını söyleyen Başkan Aras, “Ülkemizde, geçim derdinin hepimizi endişeye düşürdüğü bu dönemde işsizlik oranının da korkunç boyutlara ulaşması, dayanışma içinde olmamızın önemini bir kez daha ortaya koyuyor. Sendikalarımızla biz hiçbir şekilde işçinin alacakları, özlük hakları için kavga eden ya da çekişen olmayız. Bizler sosyal demokrat belediyeler olarak işçi sınıfının ta kendisiyiz. Bizler tam da bunun ortasında yer alıyoruz. Bizim yapacağımız ortak dayanışma ile şartların iyileşmesini daha iyi sağlayabiliriz ve böylece çok daha iyi hizmet üretebiliriz. ” diye konuştu.

Kutuplaşmaya karşıyız, kesinlikle ayrışmaya karşıyız, özellikle emeğin sömürüsüne de sonuna kadar karşıyız diyerek sözlerine devam eden Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, “Biz kesinlikle gelir dağılımındaki eşitsizliklere, adaletsizliklere izin vermeyeceğiz. Buradan Belediye AŞ yöneticilerine sesleniyorum. Bu sadece bir toplu iş sözleşmesi imzalamakla olmuyor. Arkadaşlarımızın insani, sosyal, hukuksal bütün haklarının da onlara verilmesi anlamına geliyor.” dedi.

“Erdemli Olmak Adaleti Sağlar”

Nazım Hikmet’in 120. doğum günü haftası etkinlikleri kapsamında Bodrum’da, Rutkay Aziz ve Taner Barlas tarafından sahneye koyulan “Adalet, Sizsiniz” oyunundan alıntı yaparak sözlerine devam eden Başkan Aras şunları ifade etti:

“Yaşadığımız döneme damga vuracak bir sözle sesleniyorlar bize: ‘Erdemli Olmak Adaleti Sağlar’ diye.Bu sözleşme bunun en büyük örneğidir. Biz biliyoruz ki emek en yüce değerdir. Adaletli olacaksanız emeğin de karşılığını en iyi şekilde vermek zorundasınız. Sömürüsüz bir dünyada, güvenli rahat bir dünyada başımızı yastığa rahat koymak için sizlerle birlikte bu mücadeleyi vermekten dolayı gurur duyuyorum.Emeğin hakkını vermek bizi erdemli kılar. Erdemde adaleti sağlar, Bodrum Belediye AŞ ile Genel İŞ Sendikası ile Şirketimiz arasında yapılan toplu iş sözleşmesi hepimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

DİSK/Genel-İş Sendikası Toplu İş Sözleşmesi Daire Başkanı Çetin Çalışkan ise, “Anlayış itibari ile çeliştiğimiz hiçbir yer yok; sonuçta aynı mücadelelinin birer parçasıyız. Biz, DİSK olarak demokrasi mücadelesi veriyoruz. Asgari ücret ile mücadelemizi en üst noktada tüm ülkenin her yerinde verdik. Başta özellikle başkanımızla böyle bir sözleşmeye birlikte imza atmaktan dolayı onur duyduğumu belirtmek isterim. Kendisine teşekkür ediyorum. Bodrum’un şimdiki halini de net bir şekilde açık gözle görüyorum. Yapılan bu çalışmalarından dolayı ve yine yönetim kurulu üyelerine verdikleri emeklerden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından toplu iş sözleşmesi, objektifler ışığında taraflarca imzalandı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu