Manşet

VALİ ÇİÇEK 85. FICC RALLİSİNİN STARTINI VERDİ

rallyMuğla Valisi Amir Çiçek, Uluslararası Kamp ve Karavan Federasyonunun Türkiye Kamp ve Karavan Derneği ev sahipliğinde düzenlenen 85. FICC Rallisinin startını Datça’da verdi.

Datça Aktur kamp alanında düzenlenen törene Muğla Valisi Amir Çiçek, Datça Kaymakamı Vehbi Bakır, İl Jandarma Komutanı Albay Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Kültür ve Turizm İl Müdürü Veli Çelik, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Uğur Şeren, İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz, Uluslararası Kamp ve Karavan Federasyonu (FICC) Başkanı João Alves Pereira, Türkiye Kamp ve Karavan Derneği Başkanı Metanet Çulhaoğlu ile 11 ülkeden karavan ve kampçılar katıldı.

Törende yaptığı konuşmada Datça’nın Kamp ve Karavan Turizminin başkenti olmaya aday olduğunu söyleyen Vali Çiçek, “Muğla’mızın ve Datça’mızın havası, denizi, iklimi, güneşi dünyaca meşhurdur ama daha önemlisi burada insanımızın misafirperverliğini, hoşgörülülüğünü, güler yüzlülüğünü, sıcakkanlılığını yakından görme fırsatınız olacak” diye konuştu.

Muğla’nın Eşsiz güzelliklere sahip bir şehir olduğunu belirten Vali Çiçek “İlimizin her köşesi tarihiyle, doğal güzellikleriyle eşsizdir. Muğla’da görülmeye değer o kadar çok yerimiz var ilk etapta Datça aktur da daha sonra Muğla’nın diğer ilçelerinde ve daha sonra Anadolu’muzun diğer yerlerini gördüğünüzde Türkiye’den memnun ayrılacaksınız” dedi.

Ralliye katılanları Muğla’nın gönüllü tanıtım elçisi olmaya davet eden Vali Çiçek “Ralli süresince ilimizin güzelliklerini sosyal medyada bolca paylaşmanızı, Ülkelerinize döndüğünüzde de Muğla’mızın güzelliklerini çevrenize anlatmanızı istiyorum. Muğla’nın gönüllü tanıtım elçisi olmanızı istiyorum” diye konuştu.

FICC Başkanı João Alves Pereira yaptığı konuşmada “FICC’ye üye ülkelerin kampçılarının katıldığı bu Rally’ler, gerçek anlamda bir olimpiyat niteliğindedir. Bu tanışma dostluk toplantıları, Rally’nin yapıldığı ülkenin turizmine ve tanıtımına büyük ölçüde fayda sağlar. Kampçılar ve karavancılar, bu büyük turizm olayında dostluk alışverişinde bulunarak, dünya barışına katkıda bulunurlar. Muğla’dan ve Türkiye’den çok güzel anılarla ülkelerimize döneceğimize inanıyorum. Hepimizin Türkiye’de unutulmaz anlar yaşamamızı dilerim” dedi.

Türkiye Kamp ve Karavan Derneği Başkanı Metanet Çulhaoğlu Muğla Valisi Amir Çiçek’e ve Datça Kaymakamı Vehbi Bakır’a katkılarından dolayı teşekkür belgesi takdim etti.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu