GündemKültür SanatManşet

FESTİVALDE SANATSEVERLER MÜZİĞE DOYUYOR

bodrum-müzik festivaliFestivalin dördüncü gününde katılımcılar sabahın ilk ışıklarını Şevket Sabancı Parkı’nda Nil Kocamangil’in konseriyle karşıladı.

TED Bodrum Koleji’nde “İçimdeki Çocuk” dans-ritim atölyesi ile minik katılımcılar Schumann, Debussy ve Tchaikovsky gibi bestecilerin çocuklar için yazdıkları eserleri dinledi.

Kitchenette Palmarina, Bodrum’da gerçekleşen “Müzikli Sofralar” etkinliğinde Şef Hazer Amani’nin Bodrum’un yerel tatları ile hazırladığı özel reçeteler tadıldı.

Festival, Jehan Barbur’un Müzik ve Edebiyat söyleşisi ve sanatçının mini performansıyla devam ederken Amfi Tiyatro D-Marin Turgutreis’te gerçekleşen Leszek Mozdzer ile Gün Batımı Konseri de festival takipçileri tarafından büyük ilgi gördü.

Akşam Konseri’nde Rusya Devlet Akademi Senfoni Orkestrası ve Fazıl Say, Turkcell Sahnesi, D-Marin Turgutreis’te klasik müzikseverlerle buluştu. Seksen yıllık geleneğiyle Valery Platonov şefliğindeki Rusya Devlet Akademi Senfoni Orkestrası, Alman romantik bestecisi J. Brahms’ın 2. No.’lu Senfonisi’ni seslendirdi. Konserin ikinci yarısında ise dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say, Rusya Devlet Akademi Senfoni Orkestrası eşliğinde Beethoven 5 No.’lu Piyano Konçertosu’nu yorumladı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu