GündemManşet

Başkan Tokat:“Ağaoğlu’nun Projesiyle İlgili Dava Açabiliriz”

Milas Belediye Başkanı Önemli Açıklamalarda Bulundu

 

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Milas Belediye Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı dün Belediye Toplantı ve Düğün Salonu’nda gerçekleşti. 9 ana 8 ek gündem maddesinin görüşülüp karara bağlandığı toplantıda önemli açıklamalarda da bulunuldu. Gerçekleşen Meclis Toplantısı’nın gündem maddelerinin tamamlanmasının ardından gündemde olan konularla ilgili konuştu.

Son dönemlerde medyada ve sosyal medyada konuşulan Çökertme Mahallesi Halil İbrahim Koyu bölgesinde yapılan çalışmayla ilgili konuşan Başkan Tokat, “Sosyal medyada ve bazı basın yayın organlarında Çökertme’de, bizim Halil İbrahim Koyu olarak bildiğimiz yerde bir çalışma olduğunu gördük. Bu alanda izinsiz bir hafriyat var. Bununla ilgili olarak Milas Belediyesi olarak biz gerekli işlemleri yaptık. Bu çalışmayla ilgili bizden herhangi bir izin alınmadı ve bu çalışma kaçak bir çalışma. Bazı açıklamalarda Belediye olarak bu çalışmaya bizim imar izni verdiğimiz ve bu doğrultuda çalışmaların yapıldığı şeklinde ifadeler söz konusu. O bölge turizm bölgesi olması itibariyle Belediye’nin o bölgede herhangi bir yetkisi bulunmamaktadır. Bölgede planlama, Bakanlığa devredilmiştir. Biz o bölgede yetkimiz dahilinde kaçak bir hafriyat çalışması olduğunu tespit ederek gerekli işlemleri tamamladık, ilerleyen süreçte de oradaki durumu takip edeceğiz.” dedi.

Dünyanın sayılı sulak alanları arasında sayılan, yüzlerce çeşit kuş türüne ev sahipliği yapan doğa harikası Mandalya Körfezi’nin kıyısında Ağaoğlu tarafından inşa edilecek alanla ilgili konuşan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, “Ağaoğlu Firması’nın yapmayı planladığı alanla ilgili de son dönemlerde çok fazla yazılıp çiziliyor. Burası çok eski tarihlerden beri planlaması yapılan, peyzaj malzemesinden, çiçeğine kadar alınan ve NET Holding’den Ağaoğlu’na devri yapılan bir alan. Şu anda gündem olması ÇED süreci ile alakalı bir durum. ÇED raporu bize gelen bilgiye göre onaylanmış. Buna istinaden bazı tepkiler ve yasal süreçler var. Özellikle odaların bu süreçle alakalı açmış oldukları davalar var. Milas Belediyesi olarak bizler de bu süreci değerlendiriyoruz. Burada Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile yanı başındaki Sulak Alanın koruma sınırı genişletilmiş ve genişletmeyle birlikte koruma sınırı Ağaoğlu’nun arazisinin sınırlarına kadar girmiş durumda. Bu durumda Ağaoğlu’nun arazisinin bir kısmı korunması gereken alan olarak kalıyor. Bu bölgede alınmış KHK kararına göre bir revizyon çalışması gerektiğinden biz tüm imar çalışmalarını durdurmuş durumdayız. Bu çerçevede imar işlemlerini durdurduğumuzdan dolayı herhangi bir şekilde orada imar işlemi veya ruhsat almadan bir yapı faaliyetinin yapılması mümkün değil.” dedi. Odaların açmış olduğu davaları takip ettiklerini belirten Başkan Tokat, “Biz de ilerleyen süreçte Milas Belediyesi olarak bu gerekçelerle dava açabiliriz. Şu anda ÇED’in onaylanmış olması tek başına bir şey ifade etmiyor. Orada imar uygulaması yapılmadığı sürece gerekli izin ve ruhsatlar alınmadığı sürece herhangi bir inşaat ve yapı faaliyeti kesinlikle mümkün değildir.” dedi.

Bağcılar masaj salonu

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu