AsayişGündemManşet

EGE DENİZİ 7 CAN DAHA ALDI

Bodrum-Göçmen KaçakçılığıEge Denizi’nde çıkılan umut yolculuğunda yine mülteci faciası yaşandı. Edinlen bilgilere göre İstanköy Adası’na (Kos) 1 mil kala batan polyester sürat teknesindeki 9 İranlı mülteciden, 3’ü çocuk 7 kişi yaşamını yitirdi. 2 kişinin kurtarıldığı olayda, Türk ve Yunan Sahil Güvenlik ekiplerince ortak arama kurtarma çalışması gerçekleştirildi.

Turgutreis Mahallesi yakınlarından bu sabah denize açılarak İstanköy Adası’na geçmeye çalışan İran uyruklu 9 mültecinin içinde bulunduğu sürat teknesi, adaya 1 mil kala battı. Türk ve Yunan ekipleri hemen bölgeye hareket etti. Dört Yunan Sahil Güvenlik Botu ve iki Türk Sahil Güvenlik Botu ile bir Yunan Sahil Güvenlik helikopterinin yaptığı çalışmada; 3’ü çocuk 7 kişinin cesedine ulaşıldı.

Olay sonrasında sağ kalan 1 mülteci Yunan Sahil Güvenlik botu, diğeri ise Türk Sahil Güvenlik botu tarafından kurtarılırken, hayatını kaybeden mültecilerden 6’sının cenazesi İstanköy’deki hastanenin morguna kaldırıldı. Bir mültecinin cesedi ise Türk Sahil Güvenlik botu tarafından Bodrum’a getirildi.

Olayda Türk Sahil Güvenlik ekiplerince kurtarılan 27 yaşındaki İranlı Nyrh Kasy adlı kadın ise Bodrum Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Yaşanan faciada genç
kadının iki çocuğu ve eşini kaybettiği öğrenildi.

Olay sonrası Türk Sahil Güvenlik ekiplerince cesedi bulunan ve henüz kimliği henüz belli olmayan İranlı kadının cenazesi ise Bodrum Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. İranlı kadının cenazesinin Cumhuriyet Savcısının ön otopsisinin ardından kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için Muğla Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu