AsayişGündemManşet

KAÇAK GÖÇMENLERE GEÇİT YOK…

TCSG -302 BODRUM ÇELEBİ ADASI-GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞIGeçtiğimiz günlerde gece saatlerinde, Bodrum Sahil Güvenlik ekiplerince iki ayrı botta 52 kaçak göçmen ile 1 yabancı uyruklu organizatör yakalandı.

Bölgede görevli Sahil Güvenlik unsurlarından TCSG-302 tarafından Çelebi Adasının güneyinde, termal kamera vasıtasıyla tespit edilen şüpheli bir fiber tekne kontrol edilmesi maksadıyla durduruldu. Yapılan kontroller sonucunda; tekne içerisinde, 5’i erkek, 6’sı kadın, 10’u çocuk, toplam 21 Suriye uyruklu düzensiz göçmen ile organizatör olduğu değerlendirilen Moldova uyruklu şüpheli bir şahıs tespit edildi.

Aynı gece, TCSG-101 tarafından Bodrum/Görecek Adasının güneyinde, içerisinde çok sayıda yolcu bulunan fiber bir sürat teknesi tespit edildi. Kontrol edilmesi maksadıyla bahse konu tekne emniyetli bir şekilde durdurulmuştur. Teknede yapılan kontrollerde neticesinde; can yeleksiz halde, 9’u erkek, 7’si bayan, 15’i çocuk, toplam 31 Suriye uyruklu düzensiz göçmen olduğu görüldü.

Bodrum Limanına getirilen düzensiz göçmenlerin gerekli ihtiyaçları giderilerek, sağlık kontrolleri yapıldıktan sonra yasal işlemlerin devamı için kurtarılan göçmenler ile birlikte yakalanan organizatör şüphelisi şahıs Emniyet birimlerine teslim edildi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu