AsayişGündemManşet

Bir Yangında Fethiye’de

Ormanlık Alanda Çıkan Orman Yangını Kontrol Altına Alındı

 

Ölüdeniz Mahallesi Ocakköy mevkisindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Rüzgarın etkisiyle geniş bir alana yayılan yangını kontrol altına almaya çalışan ekipler, bölgeye karadan müdahale etti.

Ekiplere bölgeye gelen çok sayıda vatandaş da destek verdi. Bu nedenle araçlarıyla yangın bölgesine ulaşmak isteyenler, ormanlık alana çıkan yollarda yoğunluk oluşturdu.

Söndürme çalışmalarını koordine eden Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat, gazetecilere, ilk amaçlarının yangının yayılmasını önlemek olduğunu söyledi.

“Yangın haberini alır almaz tüm ekipleri sevk ettik. Müdahalemiz sürüyor.” diyen Fırat, bir gazetecinin “yangının çıkış nedeni ve gözaltı olup olmadığını sorması üzerine “İlk amacımız söndürmek.” yanıtını verdi.

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca da yangının oteller ve yerleşim yerlerinden uzak olduğunu belirtti.

Belediyenin imkanlarını da söndürme çalışması için seferber ettiklerini dile getiren Karaca, “Tüm ekiplerimizle müdahale ettik. Kayaköy bölgesinde de bir yangın var. Sabotaj ihtimali üzerinde duruyoruz. Türkiye’nin birçok noktasında aynı anda yangın olması bu düşüncemizi kuvvetlendiriyor.” diye konuştu.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, sosyal medya hebasından “Muğla‘nın Fethiye ilçesindeki yangın kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları devam ediyor.” paylaşımında bulundu.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu