GündemManşetSağlık

Vaka Artışları Bodrum’da da Hızla Artıyor

Kısıtlama Tedbirleri Yeniden Konuşulmaya Başlandı

 

Ülke genelinde artan koronavirüs vaka sayıları endişe yaratmaya başladı. Bodrum’da harita kırmızı renk bölgesi fazlalaşıyor.

Haziran ayı başı itibariyle normalleşme adımlarının atıldığı ülkemizde her geçen gün vaka ve ölüm sayılarında artış yaşanıyor.

Kurban Bayramında özellikle tatil nedeniyle yaşanan seyahat hareketliliği sonrası covid vakalarının yükseldiği görülüyor. 17-23 Temmuz’da illere göre haftalık koronavirüs vaka sayısı her 100 bin kişide İstanbul’da 88,19, Ankara’da 69,13, İzmir’de 33,43 oldu. En çok vaka artışı ise Siirt, Diyarbakır, Ağrı, Bitlis ve Giresun’da görülürken Muğla’da da bu rakam 55,71 olarak belirlendi.

Bodrum’da özellikle merkezi bölge ile Gümbet ve Konacık Mahallelerinde “Hayat Eve Sığar” (HES) uygulamasındaki haritanın renginin kırmızya döndü.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından son koronavirüs verilerini ve illerin haritasını paylaştı. Koca’nın mesajında, “İllerimizde 100.000 nüfusa karşılık gelen bir haftalık toplam vaka sayısını gösteren insidans haritasının güncel halini ekte görebilirsiniz. Salgını kontrol altında tutma gücümüzü zora sokmayalım. Aşı olup tedbirlere uymak zorundayız.” ifadeleri kullandı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu