Manşet

Birleşik Krallık Büyükelçisinden Başkan Aras’a Ziyaret

2024 yılında 4 milyonun üstünde ziyaretçi Türkiye’ye gelebilir

 

Birleşik Krallık Büyükelçisi Jill Morris ve heyeti Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ı makamında ziyaret etti.

Görüşmede Birleşik Krallık Türkiye Büyükelçisi Jill Morris ile Konsolos Başkatip Neale Jones MBE, Adalet ve İçişleri Müşaviri Abigail Grove, Adalet ve İç İşleri, Terörle Mücadele Politika ve Program Personeli Johanne Lamirande, Terörle Mücadele Polis Görevlisi Alan Judd, Birleşik Krallık Muğla Bölgesi Muavin Konsolosu Nazlı Hamitoğlu, Birleşik Krallık Bodrum Fahri Konsolosu Aslı Erbektaş, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ve Bodrum Belediyesi Meclis Üyesi-Koordinatör Emel Çakaloğlu yer aldı.

Bodrum Akdeniz turizm kentleri seviyesinde

Bodrum’un kent mimarisi, beyaz renkli ev ve sokaklarının kente katmış olduğu değer ile başlayan ve su arıtma tesisi gibi yatırımlarla ilerleyen sohbet Bodrum’daki turizm dinamikleri ile devam etti. Turizm verilerinin salgın sonrasında her geçen yıl daha da iyiye gittiği vurgulanırken Bodrum’un Akdeniz’in eşsiz turizm destinasyonlarından biri olduğu ve Bodrum’un St. Tropez ve Cannes gibi Akdeniz kentlerinin seviyesinde olduğunu ifade edildi.

Turizmin yanında çeşitli projeler de destekleniyor

Bodrum turizm açısından ziyaretçilere sunabileceği tarihsel, kültürel, tarımsal, kongre, cruise turizmi gibi birçok deneyimi barındırıyor. Bodrum’un yat üretimi alanında da Akdeniz bölgesinde önemli bir konuma gelmek üzere olduğu, Bodrum’da modern ve geleneksel yat üretimi alanında önemli gelişmelerin yaşandığı belirtildi.

Turizmin dışında da çeşitli projeleri hayata geçirdiklerini belirten Başkan Aras, belediyenin tarıma yönelik projeleri desteklediklerini, Bodrum’da tarımsal faaliyetlerin daha kaliteli ve sürdürülebilir olması için topraksız tarım gibi projelere katkı vermeye devam edeceklerini ifade etti.

Görüşmede kültürel etkileşim ve dostluk ilişkilerini güçlendiren etkinliklere değinilirken Bodrum’un özellikle çevre Yunan adaları ile ilişkilerinden, ortak etkinlik ve gerçekleşen projeleri olan Leros Barış Festivali ile Kos Dostluk Konserinden bahsedildi.

2024 yılında 4 milyonun üstünde ziyaretçi Türkiye’ye gelebilir

Görüşmede Büyükelçi Jill Morris Birleşik Krallık’tan Türkiye’ye gelen turist verilerinin salgın sonrasında yıldan yılda arttığını ifade ederken 2024 yılında büyük olasılıkla 4 milyonun üstünde ziyaretçinin Türkiye’ye geleceklerini beklediğini ifade etti.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu