AsayişGündemManşet

SÜRÜCÜLERDEN PES DEDİRTEN SAVUNMALAR

Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Büro AmirliğiBodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Büro Amirliği tarafında gerçekleştirilen uygulamada ceza yiyen sürücüler kendilerini savunurken trafikte ne kadar duyarlı olduklarını göserdiler.

Turgutreis-Bodrum Karayolu Konacık Mevkiinde, çok sayıda trafik ekibinin katılımıyla gerçekleştirilen uygulamada, özellikle kırmızı ışık ihlali ve seyir halindeyken cep telefonu kullananlar sürücüler hakkında denetleme yapıldı.

Sabah saatlerinde bşlatılan uygulama öncesinde Konacık Kavşağı civarına kamera sistemi kuruldu. Bir Trafik Polisnin görevli olduğu ve çok sayıda trafik kazasının yaşandığı Konacık kavşağınd kırmızı ışıkta geçenler ve cep telefonu ile konuşan sürücüler kayıt altına alındı.

Avenue Bodrum AVM önünde kontrol noktası oluşturan ekipler, ihlallerde bulunan araçları tek tek durdurarak sürücüler hakkında cezai işlem uyguladı. Kırmızı ışıkta geçmediğini iddia eden sürücüler, kırmızı ışığı fark etmediğini ileri sürenler, cep telefonunda sadece ses kaydı dinlediği iddia edenler kendilerini savunurken kendi canlarını ve başka sürücülerin canlarını ne kadar nemsediklerini ortaya koydular.

Kırmızı ışık ihlali yaptığı için hakkında ceza makbuzu kesilen bir sürücü, “çok ani yandı, duramadım yoksa dururdum” derken başka bir sürücü ise ışığı görmediğini, fark bile etmediğini söyledi. Bariz bir şekilde ışık ihlalinde bulunduğu tespit edilen bir TIR sürücüsü ise kendisini şöyle savundu:
“Önümde bir araç durdu ondan duramadım” dedi.

Uygulama boyunca ekiplerin başında olan Trafik Büro Amiri Komiser Fevzi Söztutar amaçlarının, trafik kuralı ihlali yapan sürücülerin kendilerinin ve başkalarının hayatlarını tehlikeye atmamaları için uyarmak olduğunu ifade ederek şunları söyledi:
“Trafikte cep telefonu kullananlar ile ilgili elimizde bilimsel veriler var. Cep telefonun kullanmanın alkolden daha tehlikeli olduğu bilimsel olarakda kanıtlanmış. Bizde yapmış olduğumuz bu uygulamalarda, özellikle cep telefonu ile araç kullanları ve kırmızı ışığı ihlal eden vatandaşlarımıza gerekli cezai işlemler uygulayarak, bir daha kendilerinin ve başkalarının hayatarını tehlikeye atmamaları için güvenli sürüşlerde bulunmalarını öneriyoruz” dedi.

Trafik uygulamasında, bir saat gibi kısa bir sürede 27 araç sürücüne yaklaşık 8 bin lira para cezası kesildi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu