EkonomiManşetMekan

Yerel Zeytin Üretimine Destek

Hapimag Sea Garden Resort Bodrum’da Hasat

 

Bodrum’un eşsiz koylarından Yalıçiftlik’te bulunan Hapimag Sea Garden Resort Bodrum Türkiye’de zeytin ve zeytinciliği yaşatmak, yerli, sürdürülebilir ve doğal üretime destek olmak amacıyla her yıl düzenlediği Sea Garden Hasat Günleri’nin beşincisini gerçekleştirdi.

‘Doğadan ilham aldık’ sloganıyla, sürdürülebilirlik vizyonu çerçevesinde yerel ve doğal değerleri desteklemeyi sürdüren Hapimag Sea Garden Resort Bodrum, bu yıl beşincisi düzenlenen ‘Sea Garden Hasat Günleri’ kapsamında yerel zeytin üreticileri ve zeytin profesyonellerini Yalıçiftlik’teki tesisinde bir araya getirdi. 5. Hasat Günleri’nin açılışında Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, Bodrum İlçe Tarım Müdürü Durmuş Çakır ve Milas Ticaret Odası Başkanı Reşit Özer zeytine ve zeytinciliğin önemine dair konuşmalar gerçekleştirdi.

24 Ekim günü gerçekleştirilen organizasyonda akademisyenler, şefler ve üreticilerle panellerin yanı sıra zeytinyağı tadım workshop’u de düzenlendi. Panellere, Tarım ve Gıda Yazarı & Araştırmacısı Bilge Keykubat, Ankara Üniversitesi Gıda Güvenliği Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mücahit Taha Özkaya, İzmir Ekonomi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Öğr. Üyesi Betül Öztürk, Gurme-Yazar Süreyya Üzmez, Oleolog Pelin Omuroğlu, Butik Zeytin ve Zeytinyağı Üreticileri Derneği Başkanı Atilla Totoş, Sözen Organizasyon CEO’su Gökmen Sözen, Danışman Şef Aylin Yazıcıoğlu, Danışman & Eğitmen Şef Elif Edes ve Hapimag Sea Garden Resort Bodrum Executive Şefi Orhan Demirok katıldı.

Etkinlikte Orhan Demirok ve yönetimindeki ‘Sea Garden Gastro Team’ tarafından zeytin ve zeytinyağı ile hazırlanan özel ikramlar servis edildi.

Faaliyete geçtikleri günden bu yana yerel değerlere hak ettikleri önemin gösterilmesi için öncü rol üstlendiklerini hatırlatan Hapimag Türkiye, İspanya, Hollanda, Portekiz Operasyonları Ülke Direktörü Kerem Demirkol, “Ülkemiz zeytin konusunda dünyanın lider üreticilerinden biri. Yerel üreticilerimizin ve Türk mutfağının önde gelen isimlerinin zeytin ve zeytinyağıyla ilgili gerçekleştirdikleri çalışmaların daha fazla insana ulaşması için 5 yıldır ‘Hasat Günleri’ etkinliklerimizi düzenliyoruz. Etkinliğimizi sürdürülebilir hale getirmekten dolayı mutluyuz. Önümüzdeki yıllarda da bu alandaki faaliyetlerimizi ve bölgemizdeki yerel üreticileri desteklemeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Sürdürülebilirlik ilkesini doğa için benimseyen Hapimag Sea Garden Resort Bodrum’da Ege’nin bereketli topraklarında yetişen doğal ürünler mutfaktan sofralara taşınıyor. Tesiste hazırlanan yemeklerin çoğunda, serada yerli tohum kullanılarak yetiştirilen organik ürünler kullanılıyor. Tesisteki bitkiler de budandıktan sonra bekletilerek gübre ve organik malzeme olarak bahçede kullanılıyor.

Altın madalyaya sahip zeytinyağı

Yerel değerlerin öne çıkmasını destekleyen Hapimag Sea Garden Resort Bodrum, soğuk sıkım usulü ile kendi zeytinyağlarını üretiyor. Tesis, kendi zeytininden ürettiği yağıyla 2020 yılında 200 üretici arasından altın madalyaya değer görülen tek turizm işletmesi olmuştu. Sürdürülebilirlik stratejisi kapsamında yerel ürün üretimini desteklerken, bu ürünleri mutfaklarında hazırlanan yemeklerle misafirlerinin beğenisine sunan Hapimag Sea Garden Resort Bodrum, geleneksel zeytin hasadıyla ürettiği Bodrum zeytinlerinin yanında mandalina reçelleriyle de misafirlerini yerel lezzetlerle buluşturuyor. Hapimag Sea Garden’ın yerel ürünleri arasında keçiboynuzu kurabiyesi ve karakılçık buğdayı ekmeği de yer alıyor.

Hapimag Sea Garden Resort Bodrum’un deneyimli lezzet ekibi ‘Sea Garden Gastro’ de, gece gündüz çalışarak misafirlere bir yiyecek içecek şöleni hazırlıyor. Sea Garden Gastro Team, köklerine bağlı ve yöresel gastronomiyi yaşatmak için çalışan bir rol model olarak öne çıkıyor.

Sofralık zeytinde dünya lideriyiz

Türkiye, 2022 rakamlarına göre sofralık zeytin üretiminde dünya lideri, zeytinyağı üretiminde ise İspanya’dan sonra ikincisi konumda. 2022’de yüzde 71 artış ile 2 milyon 976 bin 654 ton olan zeytin ve yüzde 79 artış ile 421 bin 717 tona ulaşan zeytinyağı üretimi, tüm zamanların rekoru olarak kayıtlara geçti. Bu yükselişte zeytin ağacı varlığındaki artışın etkisi büyük. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın üreticilere sağladığı destekler de üretimin artmasında önemli rol oynadı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu