GündemManşetSağlıkSpor

MAÇLARDAKİ SAĞLIKÇI SORUNU

Bodrum-Şehir Stadı-112 AcilMuğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen okullar arası spor müsabakaları kapsamında liseler arası futbol turnuvasında sağlıkçı yokluğu maçı izleyenleri adeta isyan ettirdi.

Bodrum genelinde, 2 grupta toplam 7 lisenin katıldığı turnuvada bugün oynanan Bodrum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Turgutreis Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi okul futbol takımları arasında oynanan maçta bir oyuncu başına aldığı darbe nedeniyle yaralandı. Başına aldığı tekme darbesiyle yere yığılan Turizm Meslek Lisesi öğrencisi statda görevli sağlık personeli bulunmadığı için 112 Acil servisinde ambulans istendi.

Ambulansla gelen sağlık görevlilerinin ilk müdahalesi sonrasında sedyeye alınan öğrenci tribünde bulunan okul arkadaşlarının tezahuratları arasında Bodrum Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Maçları takip eden ve yaşanan duruma isyan eden, çocukların sağlık için spor yaptıklarını ancak sahada sağlıkçının olmadığını söyledi. Bırakın turnuva maçlarını amatör maçlara bile sağlıkçı görevlendirilmediğini ifade eden İnce şunları söyledi:
“Her halde sağlıkçılar çok yüksek ücret istiyorlar, bu ücretleri ödeyemiyorlar sanırım ondan gelmiyorlar başka neden gelmeyecekler. Futbol sert bir oyun burada güvenlik gelmeden hakemler maçı başlatmıyor ama sağlıkçı olmadan maçları oynatabiliyor. Çocuğa bir şey olsa ne olacak. Böyle bir şey yok. Bunu ASKF (Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu)’nin düşünmesi lazım, İl Sağlık Müdürlüğünün düşünmesi lazım kim yapacaksa yapması lazım. Amatör maçlara da gelmiyor sağlıkçılar. Sağlığı için spor yapıyor çocuklar burada ama sağlıkçı yok. Allah korusun, ille birisine bir şey olduğu zaman mı sağlıkçı gelecek. Kim ilgileniyorsa buna bir çare bulmaları lazım.” dedi.

Öte yandan liseler arası futbol turnuvasının 8 Ocak gününe kadar devam edeceği bildirildi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu