EkonomiGündemManşet

Bodrum’da Fatura İsyanı Büyüyor

Yüksek Elektrik Faturaları Protesto Edildi

 

Bodrum’da yüksek gelen faturalalar üzerine çileden çıkan vatandaşlar, Aydem binası önünde eylem yaptılar. Eylem sırasında trafik vatandaşlarca kısa süreliğine trafiğe kapatıldı.

Elektriğe yapılan zammın ardından Ocak ayında gelen elektrik faturaları vatandaşı isyan ettirdi. Ev kirasından yüksek gelen elektrik faturaları vatandaşları çileden çıkardı. Yüzlerce insan Aydem binasının önünde toplanarak isyan etti.

Bina önüne siyah çelenk bırakan vatandaşlar, “Bir faturaya kaç soygun sığar”, “Enerji haktır satılamaz”, “Elektrik zammını geri alın” pankart ve dövizleri açtılar, hükümeti istifaya davet ettiler.

Vatandaşlara yoldan geçen sürücüler de araçlarının kornalarını çalarak destek verdi. Eylemciler yolu da kısa süreliğine trafiğe kapattı. Polisin sözlü müdahalesinin ardından yol tekrar trafiğe açıldı.

Bodrum’da hanelere ortalama asgari ücretin yarısı kadar faturalar kesildi. Tüm vatandaşa son günü Şubatın ilk haftası olan ödeme son günleri verildi. Asgari ücret ile geçinen bir hanenin böylesi bir faturayı ödeyip nasıl geçinmesini bekliyorlar? Tüm bunlar yetmezmiş gibi Aydem faturaları keserken gösterdiği kusursuz işlemi hizmet verirken de göstermemektedir. Mahallelerde günlerce kesintiler yaşanmakta Bodrum gibi Dünyanın gözü önünde olan bir şehirde bu reva değildir.

Yüksek enflasyon, artan kira, artan vergiler, fahiş oranda artan elektrik, akaryakıt, su faturaları ile vatandaşa darbe vurularak nefes alamaz hale getirilmiştir. Biz sade vatandaş olarak herhangi bir siyasi görüş ve düşüncenin etkisi altında olmayıp sadece mevcut koşullarda içinde bulunduğumuz durumu kamuoyuna aktarmak ve biz yurttaşların nefesini kesen zamların geri alınmasını talep etmekteyiz. Vatandaşı boğan zamlar geri alınsın.”

Yüzlerce kişi daha sonra alkışlar eşliğinde yetkililerden bir açıklama bekledi. Beklenen açıklama gelmeyince halk sakince şirket önünden dağıldı.

Öte yandan birçok vatandaşa elektrik şirketi tarafından mesaj geldiği mesajda ise “30 Ocak 2022 tarihinde oluşturulmuş faturanız iptal edilmiş olup, gün içerisinde yeni faturanız düzenlenecek ve tarafınıza paylaşılacaktır” açıklaması yer aldı. Açıklamanın sebebinin ise sistem güncellemelerinden dolayı sehven enerji payı ve TRT payının faturalara yansıtıldığı sistemsel bir hata nedeniyle 30 Ocak 2022 oluşturulan sınırlı sayıdaki faturaların yeniden düzenleneceğini” resmi sitesinden duyurdu.

 

Kaynak: kenttv.net

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu