GündemManşet

MGC Başkanı Akbulut’tan Bodrum Ziyareti

Başkan Akbulut, Bodrum’da Temaslarda Bulundu

 

Muğla Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Akbulut, bir dizi temas ve ziyaretlerde bulunmak üzere Bodrum’u ziyaret etti.

Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut, bir yandan cemiyetin pandemi koşulları nedeniyle ertelenen genel kurulu için yeni bir takvim hazırlığı yaparken, bir yandan da temas ve ziyaretlerini sürdürüyor.

Başkan Akbulut bu kapsamda Bodrum’da, beraberindeki MGC Yönetim Kurulu Üyesi Melih Kaşkar, Cemiyet Bodrum Temsilcisi Aytül Derici Bardak ve Olay Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ercan Vuranlar ile birlikte bir dizi temaslarda bulunarak, ziyaretler gerçekleştirdi.

Bodrum programına ilk olarak,kısa bir süre önce annesi Sevim Özalın’ı kaybeden Bodrum Ekspres Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mehmet Özalın’a taziye ziyaretiyle başlayan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut, Özalın ailesine başsağlığı diledi.

Başkan Akbulut daha sonra Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Ummahan Yurt ile Bodrum Belediyesi Basın Halkla İlişkiler Müdürü Kenan Apaydın ile Basın biriminde görev yapan Cemiyet üyesi meslektaşlarını ziyaret etti.

Bodrum Belediyesi’ne yaptığı ziyarette konuşan Başkan Süleyman Akbulut, “Gazetecilik mesafe mesleğidir. Muğla Gazeteciler Cemiyeti bağımsızlık ve temsiliyet hakkına inanır” şiarıyla 2015 yılında çıktıkları yolda, Cemiyeti kısa bir süre içerisinde kurumsal bir yapıya taşıdıklarını ifade etti.

Gazetecilik mesleğine yönelik en büyük tehdidin, belli kurumlara ve kişilere yakın algılanmaktan kaynaklandığını belirten Akbulut, “Muğla Gazeteciler Cemiyeti yönetimi olarak ben ve arkadaşlarım bu süreçte bağımsızlığımızı, özgürlüğümüzü her türlü kazancın ve ilişkinin üzerinde gördük. Muğla Gazeteciler Cemiyeti, hiçbir siyasi partiye ve siyasi görüşe, diğerlerinden daha yakın ya da uzak değildir. Bu noktada hiç kimse özgürlük ve bağımsızlık karakteri üzerine inşa edilmiş cemiyetimizi, arka bahçe olarak çözüm ve partner göremez. Bugün geldiğimiz noktada, Muğla Gazeteciler Cemiyeti hiçbir siyasi oluşumla birlikte anılmamaktadır. STK’ların siyasetin işgali altında olmasından son derece rahatsızız. Biz bu işgalde hiçbir zaman yer almadık. Bizim üyelerimize gururla sunabileceğimiz en önemli icraatımız budur. Bunun için de, vaatlerle değil, sadece yaptığımız işlerle ve duruşumuzla gündemde olmayı benimsiyoruz. Bu anlamda Muğla Gazeteciler Cemiyeti önce temsiliyet, sonra da yaptığı ve yapacağı çalışmalarla gazetecilik mesleğinin geleceği için çabalayan bir farkındalık kuruluşudur.” dedi.

Yeni bir genel kurul sürecine daha girdiklerini ve bu süreci seviyeli bir şekilde yürüttüklerini belirten MGC Başkanı Akbulut, “Bugüne kadarki görev süremizde amacımız, birlik ve dayanışmamızı sağlamak, meslek çıtamızı yükseltmek,mesleğimize ve meslektaşlarımıza yönelik çalışmalargerçekleştirmek ve katılımcılığı sağlamaktı. Bu katılımcılığı, ilçelerimizden yönetim kuruluna giren arkadaşlarımız ile yine arkadaşlarımızın kendi aralarından seçtikleri ilçe temsilcisi arkadaşlarımızla sağlarken, imkanlarımız dahilindeönemli çalışmalara imza attık. Bu çalışmalarımız mensubu olduğumuz üst çatımız olan Türkiye Gazeteciler Federasyonu tarafından da kabul gördü ve bugün Federasyon yönetim kurulunda yer alarak, Muğla’mızı temsil etme gururuna eriştik. Zaman çok hızlı geçiyor. Dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan bir pandemi sürecinin gölgesinde bir çalışma dönemimizi daha sonlandırmak üzereyiz. Bu süreç her alanda olduğu gibi bizim de çalışma dönemimizin son iki yılını olumsuz etkiledi. Önümüzde yeni bir genel kurul süreci var.” dedi.

“Aile ortamı olarak gördüğümüz cemiyetimiz içerisinden iki arkadaşımızın yönetime talip olduklarını memnuniyet içerisinde öğrendik” diyen MGC Başkanı Süleyman Akbulut, sözlerini şöyle tamamladı:

“Cemiyetimizi yönetmeye talip olmak için hazırlık yapan arkadaşlarımızın birden fazla olması, Cemiyetimizin geldiği nokta ve işlerliği açısından ne denli önemli bir konuma ulaştığının da açık bir ifadesidir. Bu da bizi ziyadesiyle memnun etmektedir. Bu tür demokratik yarışlar, Cemiyetimizin geleceği açısından mutluluk vericidir. Bu bir hizmet yarışıdır. Aynı zamanda demokratik bir tesisin inşa edilmesi açısından büyük bir kazanımdır. Bu kazanımın yönetimimiz tarafından inşa edilmesinden dolayı da ayrıca onur duyuyoruz.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu