ÇevreManşet

O İş Makinesi Bağlandı

Belediye Logosu ile Yapmadığı Kalmadı

 

Bodrum’da üzerinde Bodrum Belediyesi logosu bulunan bir iş makinasının yollara zarar verdiği iddiası üzerine Bodrum Belediyesi’nce yapılan incelemenin ardından iş makinesinin bir şahsa ait olduğu ortaya çıktı. Bodrum Belediyesi’nin konuyla ilgili bir kamuoyu bilgilendirmesi yayınladığı sıralarda, iş makinesinin Bitez sahilinde denizde ilerlediği bilgisi geldi.

Eskiçeşme Mahallesi’nde paletli bir iş makinesinin sokakta yola ve kaldırıma zarar vererek ilerlediğini gören mahalle sakinleri bu anları cep telefonu kameralarıyla kaydetti. Yollara ve kaldırımlara zarar vererek ilerleyen makinenin, TIR ile taşınması gerektiğini ifade eden mahalle sakinleri duruma tepki gösterirken, iş makinesinin Bodrum Belediyesi’ne ait olmamasına rağmen üzerinde Bodrum Belediyesi logosu bulunduğu öğrenildi. Belediye, olayla ilgili sorumlu olduğu değerlendirilen bir şahısla ilgili yasal işlem başlattı.

Bodrum Belediyesi tarafından yayınlanan kamuoyu bilgilendirmesi ise şu şekilde;

“Kullandığı iş makinesine Bodrum Belediyesi logosu takarak ilçenin farklı noktalarında kamuya ait yollara zarar verdiği tespit edilen, söz konusu şahsa Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından işlem yapılmıştır.
Bazı yayın organlarında çıkan bir takım haberlerde bahse konu şahsın sur duvarları temizliğinde çalıştığı iddia edilmiştir. Yapılan incelemelerde Antik Halikarnassos Sur Duvarları  çevresindeki bir otelin peyzaj ve arsa düzenlemesinde çalıştığı belirlenmiştir.
Eskiçeşme ve Yokuşbaşı Mahallelerindeki izinsiz faaliyetleri ile kamu malına zarar verdiği tespit edilerek hakkında yasal işlem yapılan ve bu faaliyetleri sırasında kullandığı iş makinesine Bodrum Belediyesi logosu takan şahıs ile ilgili olarak hukuki süreç devam etmektedir.”

Konuyla ilgili önce sosyal medya hesaplarından bir paylaşım yapan belediye, bazı yayın organlarında çıkan haberler sonrası konuyla ilgili kamuoyu bilgilendirmesi yayınladı. Kamuoyu bilgilendirmesinin yapıldığı sıralarda ise aynı iş makinesinin Bitez sahilinde denizden ilerlediği bilgisi geldi. Vatandaşların ihbarı üzerine zabıta ve polis ekipleri olay yerine sevk edilirken, denizde ilerleyen iş makinesi nedeniyle özellikle çocukların korkarak deniz kenarından uzaklaştığı, kendisini uyarmaya gelenlere de tepkiler gösteren iş makinesi operatörünün denizden ilerlemeye devam ettiği öğrenildi. Polis ve zabıta ekiplerince durdurulan iş makinesi operatörü Y.Ö.’nün polis ekipleri tarafından ifadesi alınmak üzere İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü öğrenildi.

İfade sonrası serbest bırakılan şahsın kullandığı iş makinesi evrak eksikliği gerekçesiyle bağlandı.

 

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu