GündemManşetTurizm

Farklı Destinasyonlar İçin Çalışılıyor

Kavaklıdere, Yatağana, Milas ve Bodrum Turizm İçin Bir Arada

 

Bodrum Belediyesi ev sahipliğinde, Muğla Vali Yardımcısı Mehmet Suphi Olcay’ın katılımıyla Turizm Destinasyonları Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi.

Muğla Valisi Orhan Tavlı’nın talimatlarıyla, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplantıya Mehmet Suphi Olcay’ın yanı sıra Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz ile belediye başkanı Ahmet Aras, Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke ile belediye başkanı Muhammet Tokat, Yatağan Kaymakamı Onur Kökçü ile belediye başkanı Mustafa Toksöz, Kavaklıdere Kaymakamı Mustafa Arslanşahin ve belediye başkanı Mehmet Demir ile İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Bingöl katıldı.

Toplantının başında basın mensuplarına bir açıklama yapan Vali Yardımcısı Mehmet Suphi Olcay, toplantı hakkında şu bilgileri aktardı:

“Yeni destinasyonlar oluşturmak, var olan destinasyonları diğer komşu ilçelerle beraber farklı bir destinasyon haline getirmek amacıyla, Sayın Valimizin talimatıyla başlattığımız bir çalışma. Bu toplantı destinasyon yürütme kurulu oluşturulması ile ilgili bir toplantı. Burada toplantıda alacağımız kararlarla bir iş planlaması ve takvimi çıkaracağız. Bunda üye olarak Ticaret Odası, Deniz Ticaret Odası ve Turizm Sektöründe faaliyet gösteren bazı STK’lardan üyeler alarak her ilçe kendi yönetim kurulunu oluşturacak. Bundan sonra ilçeler bazında yapılan çalışmalar bu dörtlü, bu hat üzerindeki ilçelerin birleştirdiği destinasyon üzerindeki yürütmek kurullarında alınan kararlarla ilde, diğer ilçelerle Fethiye, Seydikemer, Marmaris gibi ilçelerle daha sonra toplu bir çalışma yapılacak. Buradaki amacımız; Sadece bir seferlik, bir sezonluk, bir yıllık bir çalışma değil. Yapılacak olan çalışmada hem genel idarenin hem de yerel yönetimlerin yapmakta oldukları, planladıkları, yada projelendirdikleri, kiminde bazı STK’ların hayalinde olan bazı çalışmaların, yada esnaflar üzerinde, işletmeler üzerinde, oteller, yeme-içme mekanları üzerinde yapılabilecek olan çalışmalarda hem tüm Muğla genelinde bir beraber aynı şeyleri yapabilme güdüsü sağlamak hem de bu sosyalleşmeyle ilçeler arasındaki dayanışmayı da arttırmak, söz gelimi Kavaklıdere’de, Milas’ta olan bir şeyi Bodrum’da üretilebilmesi, satılabilmesi yada Bodrum’a misafirliğe gelmiş turistlerimizin Milas’ta, Yatağan’daki ören yerlerine gidip gelebilmeleri, aralarda shuttellar düzenlenebilmesi gibi bazı imkanları da içeriyor. Bir başka şeyde tabi Bodrum’un diğer ilçelere göre çok büyük bir farkı var tabi, Bodrum dünya çapında tanınan bir yer, tanınmayla ilgili bir sıkıntısı yok. Ancak gelen misafirlerin daha memnun ayrılması için her yerde olduğu gibi burada da yapacaklarımız vardır. Onun için Kavaklıdere’de yapacağımız şeylerle burada yapacağımız şeyler farklı olmakla beraber aynı amaca hizmet edecek.”

Açıklamanın ardından başlayan toplantı yaklaşık 2 saat sürdü.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu