EğitimGündemHayatManşet

Öğrenciler Seyit Onbaşının Torunu ile Buluştu

"Deyim Bende Atasözü Sende" Projesi Devam Ediyor

 

Bodrumlu öğrenciler, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında Seyit Onbaşı’nın torunu Muhammet Yıkar ile sanal ortamda bir araya geldi.

Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde, kuruculuğunu Ortakent Dr. H. Mümtaz Ataman İlkokulu öğretmenlerinden Şehnaz Özyıldız ve Atatürk İlkokulu öğretmenlerinden Gülseven Üçerler’in yaptığı “Deyim Bende Atasözü Sende” adlı eTwinning projesi kapsamında çalışmalar devam ediyor.

Çocuklara kültürel değerlerini öğretmek, dil kalıplarını, iletişim ve özgüvenlerini arttırmak ve iletişim becerilerini geliştirmeyi amaçlayan projede ayrıca öğrencilerin Web2 araçlarını kullanarak teknolojiyi doğru kullanmaları hedefleniyor.

Salgın, Eğitim, Yardımlaşma ve Vatandaşlık temaları ile çalışmaların devam ettiği projenin vatandaşlık temasında, “18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerimizi Anma Günü” kapsamında anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi. Etkinlikte Çanakkale Savaşı kahramanlarından Seyit Onbaşı’nın torunu Muhammet Yıkar, öğrencilerle sohbet etti ve Seyit Onbaşı’yı anlattı. Sonrasında Kocaseyit Müzesi’nde sanal bir gezi yapıldı. Öğrenciler ve ailelerinin katıldığı etkinlikte heyecanlı ve duygusal anlar yaşandı.

Ayrıca vatandaşlık tema projesi kapsamında öğrenciler Web2 araçlarını kullanarak atasözü ve deyimleri anlatan afiş çalışmaları yaptı. Öğrencilerin yaptığı “Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü” ile ilgili resimlerle sanal bir sergi yapıldı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu