ÇevreGündemManşet

SICAK HAVAYI GÖREN KENDİNİ DIŞARI ATTI…

Bugün havaların ısınmasıyla birlikte, birkaç gündür boş olan Bodrum sokakları ve sahillerinde yoğunluk da arttı.

Korona virüs tehdidine karşı vatandaşların evlerinden çıkmaması için basın ve sosyal medya aracılığıyla bilinçlendirme çalışmaları yapılıyor. Havaların da soğuk olmasının etkisiyle birkaç gündür boş olan Bodrum sokakları ve sahillerinde, bugün hava sıcaklığının birkaç derece yükselmesiyle yoğunluk oldu. Kimi vatandaşların ise işyerlerinin önlerindeki masalarda bir araya gelen vatandaşların da tavla oynadıkları görüldü.

Dışarı çıkan vatandaşlar ise kimse ile temas etmediklerini, hijyen kurallarına dikkat ettiklerini ve toplu taşımaya binmediklerini söylediler.

ÇOK FAZLA İNSANIN OLMADIĞI YERDE VAKİT GEÇİRİYORUZ

İlçede kuaförlük yapan Gökhan Nazik, Kent Haber’e yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

“Sahilde, çok fazla insanın olmadığı yerde vakit geçiriyoruz ama genelde evdeyiz. Çalışmıyorum şu anda. Ben kuaförüm ama insanlarla iç içe olduğumuz için bizde risk biraz daha fazla. Onun için çalışmamaya özen gösteriyoruz.”

BEN TOPLU TAŞIMA DA KULLANMIYORUM

Kumbahçe sahilinde köpeğiyle birlikte güneşin tadını çıkaran Handan Cinoğlu da virüsle mücadelesini şu sözlerle anlattı:

“Hijyenimize dikkat ediyoruz, kimseyle yakın temasta bulunmuyoruz. Alışverişe çıkmak dışında başka bir şey yapmıyoruz. Çok uzun zamandır dışarı çıkmamıştım. Güneşe çıktım, tek başıma oturuyorum. Virüsün temasla geçtiği söyleniyor, havayla ilgili bir şey denmiyor. Dikkat edersek atlatacağımızı düşünüyorum. Ben toplu taşıma da kullanmıyorum. Kızım İstanbul’da üniversite okuyor. Onun bile gelmesine izin vermedim. O da şu an evinde. İstanbul çok tehlikeli. Biraz önce kardeşim aradı, yoldan çevirip ‘Nereye gidiyorsunuz’ diye soruyorlarmış. Özellikle yaşı ileri olan insanların daha dikkatli olması gerekiyor.”

KALABALIĞA GİRMEYENLER DOĞAYA KAÇTI…

Koronavirüs salgını dolayısıyla kalabalık ortamlardan kaçan bazı vatandaşlar doğa yürüyüşlerine çıktı.

Bodrum’da günlerdir etkili olan soğuk havanın ardından bugün hava sıcaklığı hissedilir şekilde arttı. Koronavirüs salgını nedeniyle sokaklara çıkılmaması konusunda yapılan uyarılara rağmen bugün Bodrum sokaklarında gözle görülür bir artış yaşanırken, kalabalık ortamlara girmek istemeyen vatandaşlar ise doğa yürüyüşlerine çıktı. Bahar çiçekleriyle donanan dağlarda ve kırlarda gezen vatandaşlar, kalabalık ortamlarda gezmektense kimseyle yakınlaşmadan doğada olmanın kimsenin bir zararı olmayacağını ifade etti.

MANGAL, PİKNİK YASAK…

Öte yandan Tarım ve Orman Bakanlığı, koronavirüs salgınına karşı, açık alanlardaki mangal ve piknikleri ikinci bir duyuruya kadar yasakladı. Bakanlık bahçe, park ve mesire alanlarında mangal yakılmasını ve piknik yapılmayacağını duyurdu.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu