ÇevreGündemManşet

Bodrum’a İlave Su Verilmesini Sağladı

Akgedik Barajından 20 Metreküp İlave Su Sağlanıyor

 

Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürlüğü ekipleri yaptığı içme suyu hattı ve deposu ile birlikte Akgedik Barajından Bodrum’a su verilmesini sağladı.

Yaşanan kuraklık nedeniyle Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından Bodrum Geyik ve Mumcular Barajları kapatılmıştı. Bu nedenle MUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından Yarımadanın birçok farklı noktasında ek içme suyu çalışmaları yapıldı. Yapılan bu çalışmalarla birlikte birçok mahallede su sıkıntısı sona ererken bazı mahallelerde ise su sıkıntısı sürüyordu. Bu nedenle %50’nin üzerinde su stoğu bulunan Akgedik Barajından Bodrum’a su sağlanması için gerekli projeler hazırlandı.

Su Kesintisinin Önüne geçildi

MUSKİ tarafından hazırlanan projelerin izin süreçlerinin arından ilk kazma vurularak çalışmalar başladı. Çalışmalar kapsamında MUSKİ ekipleri tarafından bölgeye yeni içme suyu hattı ve içme suyu deposu yapıldı. 28 personel 5 iş makinesi ile hızlı bir şekilde tamamlanan çalışmaların yanı sıra bölgede elektrik nakil hatları ve gerekli düzenlemeler yapıldı.

Çalışmanın sonucunda Bodrum’a Akgedik Barajından günlük 20 bin metreküp ilave su sağlanmaya başlandı. Geyik Barajından su alınamamasından kaynaklı su kesintilerinin önüne geçildi. s

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu