Kültür SanatManşet

Zefirya’da Gülsin Onay Konseri

Gümüşlük Festivali Zefirya Kültür Merkezi'nde Devam Etti

 

Bosfor Turizm’in ana sponsorluğunda ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla devam eden 20. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali, Devlet Sanatçısı Piyanist Gülsin Onay’ı, Zefirya Kültür ve Sanat Merkezi’nde klasik müzikseverlerle buluşturdu…

Aktur A.Ş.’nin etkinlik sponsorluğunu üstlendiği Gülsin Onay konseri, Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali’nin beklenen konserlerinden biriydi. Dünyaca ünlü piyano virtüözümüz Gülsin Onay, sevenlerinin karşısına Schubert, Chopin ve Liszt gibi bestecilerin, başyapıt niteliğindeki eserlerinden derlediği çok özel bir seçkiyle çıktı.

Onay, izleyiciyi kendine hayran bıraktı

Zefirya Kültür ve Sanat Merkezi sahnesi bir unutulmaz konsere daha ev sahipliği yaptı. Her yıl üç konseri Bitez’e taşıyan Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali, Bodrumlu sanatseverlere klasik müzik keyfi yaşatıyor. Dört eserle izleyicinin karşısına çıkan Piyanist Gülsin Onay, güçlü yorumu ve eşsiz tuşesiyle izleyicinin hayranlığını kazandı. Sanatçı konserin sonunda iki kere bis yaptı.

Festivalin bu yıl ki son klasik müzik konseriydi

Gülsin Onay, programının ilk yarısında F. Schubert’in, “Sonata in C minor, Op. Posth. D958” başlıklı eserini seslendirdi. Bu eser , “Allegro”, “Adagio”, “Menuetto: Allegro-Trio” ve “Allegro” isimli bölümlerden oluşuyordu. Gecenin ikinci yarısında dünyaca ünlü sanatçımız Onay, F. Chopin’den iki eser seslendirdi. Chopin yorumlarındaki eşsiz performanslarıyla 2007 yılında Polonya Devleti tarafından Polonya Üstün Hizmet Nişanı ile onurlandırılan Gülsin Onay,  bestecinin ilk olarak “Scherzo in B minor, Op. 20” adlı yapıtını ardından da “Nocturne in E-flat major, Op. 9, No. 2” başlıklı yapıtını icra etti. Bu iki eserin ardından piyanistimiz, F. Liszt’in “Après une Lecture du Dante, Fantasia quasi Sonata” adlı yapıtıyla 20. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali’nin son klasik müzik konserini de tamamlamış oldu. Ancak izleyicinin yoğun alkışlarla bis istemesi üzerine, Gülsin Onay önce A.A. Saygun’dan, “Op. 45 Prelüd No 12” başlıklı eseri, ardından W.A. Mozart’tan, “Piano Sonata No. 11 in A Major, K. 331 – I. Tema” adlı eseri seslendirerek geceyi sonlandırıdı.

Deniz kenarında kumların üstünde caz keyfi yaşanacak

20.Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali, 28 Ağustos tarihine kadar, Gümüşlük sahilindeki festival merkezinde, kumların üstünde devam edecek. SUDA konserleri serisindeki 4 caz konserine sırasıyla Yasak Helva, 2+1: Sounds From The Bridge, Deniz Taşar ve Rembrandt Trio konuk olacak.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu