HayatManşet

Yarım Kampanyası Amacına Ulaştı

"Ona Ses Ol" Konseriyle Umut Oldular

 

Sanatçı Pınar Seli Soydaş ve öncülüğünde bir araya gelen Bodrumlu kadınlar tarafından geçtiğimiz yıl 8 Mart’ta düzenlenen “Ona Ses Ol” konserinin geliri, ihtiyaç noktalarına ulaştı. Konser gelirinden kalan bağış tutarı ise bu yıl 8 Mart’ta yine anlamlı bir proje için kullanıldı.

Ayvalık Açık Tip Cezaevi Kadın Hükümlü Çocukları için oyun evi yapımı masraflarını karşılamak amacıyla 8 Mart 2020’de gerçekleşen konserden elde edilen gelir; 500 adet bilet satışından 25.000 TL, münferit şahıslar tarafından yatırılan bağışlardan 16.968 TL ve diğer kaynaklarlarla birlikte toplam 43.468 TL’ye ulaştı. Elde edilen gelir ile ilk olarak, Ayvalık Açık Tip Cezaevi Kadın Hükümlülerinin, kendileriyle birlikte cezaevinde bulunmak zorunda olan 0-6 yaş grubu çocuklarının tüm ihtiyaçlarına cevap verecek nitelikte bir anasınıfı yaptırılarak, gerekli donanımlar ( teknolojik, oyuncak, kırtasiye, vb ) temin ve teslim edildi.

Konser gelirinin artan kısmı; Ege Tıbbiyeliler Derneği ile İstanbul Tıp Fakültesi Mezun ve Mensupları Derneğine bağış yapılarak ve pandemi sürecinde ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen iki aileye, eğitim görmekte olan çocukları için elden teslim edilerek değerlendirildi. Gelirin kalan son kısmı ise Türk Eğitim Vakfının bu yılki “Eğitimli Kızlar Umutlu Yarınlar Projesi”ne aktarıldı.

Bodrum Mandalin’de 8 Mart 2020’de düzenlenen etkinlikte; Bodrum’da yaşayan psikolog, avukat, emlak danışmanı, mühendis, ev hanımı gibi gönüllü annelerden oluşan koro bir yardım konseri vermişti. Konser sırasında; sözleri Kemal Burkay’a, bestesi Arto Tunçboyacıyan’a, düzenlemesi ise İskender Paydaş’a ait Pınar Seli’nin seslendirdiği “Gülümse” isimli şarkının klibi, ilk kez yayınlanmıştı.

Projeye destek veren herkese teşekkür eden Pınar Seli Soydaş, “Çoğumuz anneleri ile birlikte cezaevinde 0-6 yaşa kadar çocukların olduğunu bilmiyoruz. Daha çok farkındalık yaratmak ve küçük de olsa katkıda bulunmak için geçen sene bu organizasyonu gerçekleştirmiştik. Ne mutlu bizlere ki hedefimizi gerçekleştirmekle kalmadık, başka ihtiyaç sahiplerine de ulaşabildik. Duyarlı Bodrum halkı ve tüm destekçilerimiz sayesinde 8 Mart 2020’deki konserimizde “Ona Ses Ol” projesi için ihtiyacımız olandan fazlasını elde ettik. Fazla olan tutarı 1 yıl boyunca doğru noktalara aktarmak için çaba göstererek, 2 ayrı dernek ve 2 ihtiyaç sahibi aileye destek verdik. Ve tam 1 yıl önceki konserin geliriyle 8 Mart 2021’e özel bir bağış daha yapma şansına sahip olduk. Konser gelirinden kalan bu son tutarı, Türk Eğitim Vakfının bu yılki “Eğitimli Kızlar Umutlu Yarınlar Projesi”ne aktarmayı uygun gördük. Çünkü biliyoruz ki bugünün kız çocukları, geleceğin anneleri olacaklar. Ve inanıyoruz ki kızlarımız da her çocuğumuz gibi eğitim-öğretim görme hakkına kavuşursa; ileride geleceğimizi emanet edeceğimiz nice aydın evlatlar yetiştirecek eğitimli, kültürlü anneler olacaklardır. Bizlere “Ona Ses Ol” projemizde destek olan Bodrum Kaymakamımız Bekir Yılmaz’a, Bodrum Belediye Başkanımız Ahmet Aras’a, Kadınlar Koromuza, Bodrum Eski İlçe Emniyet Müdürü Ali Özher, Limak Holding’e, Oğuz Özay Tanıtım’a, Bodrum Belediyesine, Amerika Kültür Koleji ve Çiğdem Demiralp’e, Mandalin Enjoy The Sound Ailesi ve Atilla Serttaş’a, Dost İnşaat ve Yaşar Kaya’ya, İskender Paydaş ‘a, Deniz Ilgar’a, Samed Çetinak’a, konsere özel klip prodüksiyonu ve yayını yapılan “Gülümse” isimli eserlerini Pınar Seli ve korosuna hediye eden ( söz ) Kemal Burkay ve ( beste ) Onno Tunç’a, klipte oynayan küçük kahraman Işıksu Karayiğit’e, şiirleriyle konserimize renk katan kızımız Rüya Atalağ ve Hülya Kocadon’a ve çok değerli destekçilerimize teşekkür ediyorum ” dedi.

Konser sonrasında Ayvalık Açık Tip Cezaevi’ne planladıkları ziyareti,ülkemizde pandemi ilan edilmesi sebebiyle iptal etmek zorunda kaldıklarını belirten Pınar Seli, önümüzdeki süreçte yeni projeler için hazırlık yaptıklarını da sözlerine ekledi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu