GündemManşetSpor

GÖZTEPE’Lİ MİNİK FUTBOLCULARDAN ANLAMLI BAĞIŞ

Göztepe Bodrum futbol OkuluBodrum Göztepe Futbol Okulu ve 1925 Spor Kulübü’nün altyapı oyuncuları, evlerindeki kitapları Cevat Şakir İlçe Halk Kütüphanesi’ne bağışladı.

Sabah saatlerinde Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Cevat Şakir İlçe Halk Kütüphanesi’ne evlerindeki okumadıkları kitapları antrenörleri eşliğinde getiren öğrenciler, bunları kütüphaneye bağışladı. Kütüphaneye de üye olan öğrencilerden her ay en çok kitap okuyan ve özetini çıkaranlara Göztepe Spor Kulübü A Takım oyuncularının imzalı forması hediye edilecektir. Bu küçük futbolcular için ayrıca aileleri ile birlikte kahvaltı organize edilecek.

Konu ile ilgili basın mensuplarına bilgiler veren Bodrum Göztepe Futbol Okulu Sorumlusu Emrah Çatak, şunları söyledi:

“Biz altyapı oyuncularımız için bir farkındalık yaratmak istedik. Günümüzde çocukları maalesef bilgisayar başından kaldıramıyoruz. Evimizde okumadığımız kitapları öncelikle kütüphanemize bağışlayıp, ardından da bir yarış başlatalım istedik. Kütüphanedeki üyelik numarası üzerinden her ay en çok kitap okuyup, özetinin çıkaran oyuncu, Göztepe Spor Kulübü A Takım’ın tüm futbolcuları tarafından imzalanmış forma kazanacak. Bir de aileleri ile birlikte kahvaltı kazanacaklar. Ayrıca çocuklarımız ve aileleri için birçok sürprizler olacak. Biz bu farkındalığın Türkiye’nin pek çok yerine örnek olmasını diliyoruz. Öğrencilerimiz bağışladıkları kitapların ilk sayfasına kendi isimlerini ve oynadıkları kulüpleri yazdılar. Biz istiyoruz ki Türkiye’nin kütüphanelerindeki kitaplarda Karşıyaka’lı Mehmet yazsın, Sakaryaspor’lu Hasan yazsın. Tüm Türkiye’deki kulüpler çocukları bilgisayardan olabildiğince uzak tutmak için çaba göstersin. Umarın keyifli bir çalışma olur.”

Çatak “120 öğrencimizi gruplar halinde kütüphaneye alıyoruz. Hedefimiz 120 öğrenciden en az 500 kitap” dedi.

Cevat Şakir İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü İbrahim Öztürk ise Bodrum Göztepe Futbol Okulu ve 1925 Spor Kulübü yetkililerine örnek davranışlarından dolayı teşekkür etti. Toplumumuzda kitap okuma alışkanlığının az olmasına da değinen Öztürk “Biz yabancı turist ve Türk turisti şöyle ayırt ediyoruz; yabancılar plaja güneşlenmeye geldiklerinde ellerinde kitapla geliyorlar. Türk turistler ise cep telefonu ve tabletle geliyor. Bizim de artık plajda , otobüste ellerimizde kitaplarla bulunup örnek olmamız gerekir” dedi.

Haber: Hamdi Yörür

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu