ÇevreEğitimGündemManşet

BODRUM’DA ÖRNEK PROJE…

Bodrum’da, “Yaşayan Okul” projesi kapsamında, Konacık Cahit Özvezneci İlkokulu bahçesine çiftlik kuruldu.

Okulun yöneticileri, aile birliği ve velilerce içerisinde tavuk, horoz, tavşan, bıldırcın ve ördek bulunan çiftlik, öğrencilerin büyük ilgisini çekiyor.

Ders aralarında dışarıya çıkan öğrencilerin büyük bir çoğunluğu çiftlikteki hayvanlarla ilgilenerek, onlara görevlilerin hazırladığı yem ve yeşillikten oluşan yiyecekleri veriyor. Öğrenciler daha sonra görevliler eşliğinde tavukların yumurtalarını da topluyor.

Çiftliğin açılışında konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Aslan Korkmaz, “Çocuklara hayvan sevgisini aşılamak için bakanlığımız bir takım çalışmalar yapıyor. Evcil hayvanlarımızın olduğu kümesin açılışını yapıyoruz. Diğer okullarda da evcil hayvan edinme sayımız artıyor. Okullarımızda kedi ve köpeklerimiz de var. Güzel çalışmalara imza atıyoruz. Bodrum’da diğer okullarda da evcil hayvanlarımız yer alacak.” Dedi.

Konacık Cahit Özvezneci İlkokulu Müdürü Ahmet Karaboğa da, çiftliği sınıflarda yaptıkları anket sonrasında projelendirme kararı aldıklarını söyledi.

Etkinlikte, anaokulu öğrencilerinin hazırladığı ve içerisinde kümesteki tavukların yumurtalarının bulunduğu minik hediye paketleri misafirlere dağıtıldı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu