ÇevreManşetSağlık

Bodrum’da “Bütünsel Sağlık”Etkinliği

Daha Zinde Bir Yaşam İçin Garaova Parkta Buluştular

 

Bodrum Belediyesi ve Terapi Yaşam Sanat Atölyesi iş birliği ile Bodrum Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü ev sahipliğinde Bütünsel Sağlık etkinliği gerçekleştirildi.

Etrim Garaova Tarım Park’taki etkinliğe Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Yılmaz, Bodrum Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üreticileri ve çevre ilçelerden çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinlikte İstanbul Atölye Piera Kurucusu Funda Sayın’ın öncülüğünde “Kahkaha Yogası” yapıldı. Kahkaha egzersizleri ve yoga nefes teknikleri kullanılarak 50 dakika boyunca çeşitli egzersizler deneyimlendi. Funda Sayın, Bodrumlu ve dışarıdan gelen misafirlere Bütünsel Sağlık hakkında bilgiler verdi.

Türk Biyolog Profesör ve Akademisyen Ali Demirsoy, park içerisinde bulunan çadırda insan beyni ile hücreleri hakkında bilgiler verdi. Ayrıca Bodrum İlçe Sağlık Müdürlüğü’nden sağlık ekipleri, vatandaşlara ücretsiz sağlık taraması ve bilgilendirmesi yaptı.

Bütünsel Sağlık Etkinliği Koordinatörü Ekin Gülseren Duyar, “Bütünsel sağlık dediğimizde içinde sadece beden değil ruhun da sağlığına önem verdik. Kahkaha Yogası ile gülmenin ne kadar önemli olduğunu söyledik. Burada diyaframdan doğru nefes almayı öğreniyoruz. Bedenimiz ile sesimiz arasındaki senkronu yakalıyoruz ve bol bol gülüyoruz. Ayrıca insanların dans ederek mutluluk hormonunun artacağına inanıyoruz. Doğal ürün üreten köylü üreticilerimizle de iletişime geçtik ve bununla birlikte Bodrum halkına ulaştık. Şahane bir gündü, Bodrum Belediyesi’ne teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

Gerçekleştirilen etkinlikle katılımcılar, sağlıklı ve yerel köy lezzetlerine stantlarda erişebilme imkânı buldu.

 

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu