EkonomiGündemManşet

ÜRETCİ PAZARININ YENİ ADRESE ORTAKENT…

Bodrum Tohum Derneği’nin Üretici Pazarı, Ortakent Pazaryeri’ne taşındı. Kurulan ilk pazarda çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

Yaklaşık 2,5 yıldır her Çarşamba günü ilçe merkezindeki Cevat Şakir İş Merkezi’nde açılan Üretici Pazarı, artık yeni yerinde. Üretici Pazarı bundan sonra Ortakent Pazaryeri’nde her Cumartesi günü kurulacak.

Kurulan ilk pazarda çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. An’dan İçeri adlı grubun müzik dinletisi sunduğu programda Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden Yrd. Doçent Özlem Akan’ın katılımıyla “Yerli Tohum Ve Kanundaki Yeni Düzenleme” ve “Yerli tohumla dünden bugüne neler yaptık, neler yapabiliriz?” konularında söyleşi gerçekleştirildi.

Karakılçık buğdayı ve köy tavuğu ile geleneksel yöntemlerle pişirilen keşkek ikramının da yapıldığı programda Ressam Namiye Ertürk çocuklarla sulu boya resimler yaptı, katılımcılara atalık tohum dağıtıldı.

Bodrum Tohum Derneği Başkan Yardımcısı ve üretici Ayşin Kocabay, Kent Haber’e yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bugün çok heyecanlıyız. Bodrum’daki yerimizin hava şartlarına uygun olmadığı için belediyeden buraya taşınmayı rica ettik. Bundan sonra her Cumartesi günü doğal ürünlerimizle tüketicilerimizle buluşmayı bekliyoruz.”

Gün boyunca etkinliğe katılan çok sayıda vatandaş, doğal ürünlerin satıldığı pazardan alışveriş yaptı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu