ÇevreGündemManşet

TORBA KOYUNDA DENİZ DİBİ TEMİZLİĞİ

torba koyunda deniz dibi temizligi (12)Bu yıl 3’üncü kez düzenlenen ve yaz ayları öncesi Bodrum yarımadası genelinde gerçekleştirilen Bodrum Belediyesi Deniz Dibi Temizlik Kampanyasında bu hafta Torba koyu temizlendi.

Geçtiğimiz yıl İstanbul Aydın Üniversitesi öğrencilerinin yapmış olduğu anketlerde Türkiye genelindeki en iyi sosyal sorumluluk projesi de seçilen “Denize en çok MAVİ yakışır Bodrum Belediyesi Deniz Dibi Temizlik Kampanyası” sürüyor. 16 Mayıs Çarşamba günü Torba Mahallesi’nde, Bodrum Belediyesi Dalış Ekibinde görevli dalgıçlar yardımıyla yapılan çalışmalara Turgutreis Denizciler Derneği ile bölgede yaşayan vatandaşlar ve çevre gönüllüleri destek oldu. Bodrum Belediyesi Birim Müdürleri ve Birim Sorumluları da bölgeye giderek çalışmaları takip etti.

Etkinlik boyunca deniz dibinden 46 kg cam, 58 kg demir, 30 kg tekstil olmak üzere toplam 134 kg atık çıkarıldı. Temizlik sonunda Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri de kıyıda ayrıştırdıkları atıkları, geri dönüşüm için Konacık Mahallesi’ndeki Bodrum Belediyesi 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi’ne nakletti.

Denize en çok MAVİ yakışır Deniz Dibi Temizlik Kampanyası, 24 Mayıs’ta Bardakçı koyunda devam edecek. 5 Haziran’da ise Bodrum merkezde son bulacak.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu