EğitimEkonomiGündemManşet

13 MAHALLEDE EĞİTİM VERİLDİ

Bodrum Ziraat Odası olarak Bodrum Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü katılımı ile 22 Ekim- 1 Kasım 2019 tarihleri arasında “Zeytinde Kaliteyi Arttırma” konulu eğitim ve çiğ süt üretim kalitesinin arttırılmasına yönelik bilgilendirme toplantıları yaptı.

Çiftlik, Kızılağaç, Çömlekçi, Mazı, Yeniköy, Mumcular, Bahçeyaka, Tepecik, Kemer, Pınarlıbelen, Sazköy, Çamarası, Çamlık olmak üzere 13 mahallede düzenlenen eğitim toplantılarında Bodrum Ziraat Odası Tarım Danışmanı Ziraat Mühendisi Ayşe Kaya tarafından; zeytin yetiştiriciliğinde toprak analizi, budama, hastalıklarla mücadele, erken hasat, mahsullerin kasalarda taşınmasının önemi, soğuk sıkımın ve depolamanın zeytinyağının kalitesini nasıl etkilediği anlatıldı. Tarım danışmanlığı kapsamında bulunan üreticilerin yaptıkları uygulamalardan ve bunun sonucunda elde edilen başarılardan söz etti.

Bodrum Ziraat Odası Başkanı Mehmet Melengeç, tarımsal ürünlere katma değer kazandırılması, kooperatifleşmenin önemi, Muğla Büyük Şehir Belediyesi ile yapılan çalışmalar ve Devlet Desteklerinden söz etti. Ayrıca yeni kurulan Bodrum Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü ile birlikte çalışmaktan memnuniyet duyacağını belirtti.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu