GündemManşet

BODRUM KÜÇÜK MİLLET MECLİSİ MAYIS AYI TOPLANTISINI YAPTI

bkmm mayısAralıksız 4 yıldır aylık periyodik olarak toplantılarını sürdüren Bodrum Küçük Millet Meclisi mayıs ayı toplantısını Gazeteci-Yazar Ayhan Ongun’un moderatörlüğünde  gerçekleştirdi.

22 ilde eşzamanlı olarak yapılan toplantıların bu ayki genel gündemi “Milletvekili dokunulmazlığı ve siyasi etik yasası” yerel gündem ise “Bodruma yapılması planlanan TOKİ konutları” idi.

Toplantıya ilişkin görüşlerine başvurduğumuz Bodrum Küçük Millet Meclisi Girişimcisi Ayhan Ongun şunları söyledi.

“Bu toplantılarda ortak bir konu üzerinde farklı görüşteki insanların ortak akıl arayışını gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Önyargılardan bağımsız, herkesin fikrini özgürce ifade edebildiği, başkalarının fikrine müdahale etmediği, kimsenin kimseye görüşlerini dayatmadığı bir platform olan küçük millet meclisi toplantılarında konuşulanlar mutlaka tutanağa geçiriliyor ve hazırlanan ortak payda raporu, diğer illerden gelen raporlarla birlikte değerlendirilerek her ayın sonunda Türkiye Büyük Millet Meclisinde bir vekil tarafından kamuoyuna açıklanıyor.

Bu ayki toplantımızın gündeminde yer alan Milletvekili dokunulmazlıklarıyla ilgili açıklanan görüşler doğal olarak farklıydı, ancak ortak görüş; siyasi etiğe de uygun olarak vekillerin ifade özgürlüğünün engellenemeyeceği, bir insan hakkı olan bu durumunda vekiller için özel yasalarla korumaya alınmasına da gerek olmadığı şeklindeydi.

Yerel gündem olan TOKİ konutlarıyla ilgili kimi konuşmacılar, Tokilerin varlığına bile karşı olduklarını beyan ederken, kimi konuşmacılar TOKİ ye tümüyle karşı olmadıklarını ancak Bodrum da ne denli ihtiyaç olduğuna da yine Bodrumluların karar vermesi gerektiğini söylediler. Dar gelirli yurttaşların ancak TOKİ konutları sayesinde ev sahibi olabileceğini savunan kimi konuşmacılarda yapılacak konutların imar planlarına ve Bodrumun doğal dokusuna uygun olarak yapılmasından yana olduklarını söylediler.”

Görüldüğü üzere farklı düşünceden insanlar belirlenen konularda birbirlerinin görüşlerine saygılı davranarak fikir beyan edebilmekte, birbirlerini anlamaya, dinlemeye ve tahammül etmeye özen göstermektedirler.

Bizim amacımızda bu toplantılarda bu kültürün yerleşmesine katkı sunmak ve sonuçta eşit yurttaşlık temelinde farklılıklarımızın zenginlik olduğu gerçeğiyle barış içinde bir arada yaşamanın ortam ve koşullarını yaratmaktır.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu