AsayişGündemManşet

Fuhuş Çetesi Çökertildi

Fuhuş Operasyonu Kapsamında Soruşturma Devam Ediyor

 

Bodrum’da geçen Ağustos ayında fuhuş operasyonunda 13 kişi ile birlikte tutuklanan Ö.K. isimli şahsın, 2,5 milyon TL’lik mal varlığına el konuldu. Şüphelinin fuhuştan elde ettiği parasını akladığı suçlamasıyla gözaltına alınan 5 kişi bugün adliyeye sevk edildi.

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde 2020 Ağustos ayında fuhuş çetesine yönelik yapılan operasyonda 14 kişi tutuklanmıştı. Tutuklananlar arasında çetenin elebaşı olduğu öğrenilen Ö.K. isimli şüpheli de vardı.

Muğla Asayiş Şube Müdürlüğü Suç Gelirleri İle Mücadele Büro Amirliği ekipleri, yabancı kadınları Türkiye’de getirip fuhuş yaptırdığı gerekçesiyle çok sayıda suç kaydı bulunan Ö.K. isimli şahsın 2014-2020 yılları arasındaki 6 senelik banka hesaplarını incelemeye aldı. Şüphelinin fuhuştan elde ettiği paralarla Bodrum’daki bir araç kiralama firması ile Denizli’deki bir otele sözlü ortak olduğu, kazandığı paralarını buralarda aklayıp aile bireylerine mülk edindirdiği ortaya çıktı.

Muğla Asayiş ekipleri, Perşembe günü operasyon için düğmeye bastı. Bodrum merkezli olmak üzere İzmir ve Bursa’da yapılan operasyonda Ö.K.’nın ailesinden 2 kişi ile bahse konu araç kiralama firması ile otel yetkililerinin aralarında olduğu 5 kişi gözaltına alındı.

Dosya kapsamında şahsın suçtan elde ettiği gelirle aldığı 2 lüks aracı, İzmir’de bir tanesinin üzerine 200 bin TL değerinde prefabrik evin yapıldığı 2 arsa, İzmir’de bir villa ile bankasındaki 700 bin TL’sine el konuldu.

F.K., I.T., N.T., N.K. VE N.A. isimli şüpheliler, kara para aklamak suçundan adliyeye sevk edildi. Bir süre önce cezaevinde çıktığı öğrenilen Ö.K. hakkında yeniden gözaltı kararı çıktığı ve arandığı öğrenildi.

Öte yandan Muğla’da yeni kurulan Suç Gelirleri İle Mücadele Büro Amirliği ekiplerinin yaptığı bu operasyonun Muğla’da bu nitelikte yapılan ilk operasyon oluğunu bildirildi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu