ÇevreGündemManşet

Belediye Ekipleri Sera Nöbetinde

Belediye Üretim Seralarında Zirai Dona Karşı Tedbir Alındı

 

Bodrum Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, son günlerde yurt genelinde etkili olan soğuk hava nedeniyle, belediye bünyesinde üretilen bitkilerin olumsuz yönde etkilenmemesi için seralarda soba kurulumu gerçekleştirdi. Yetiştirilen bitkilerin zirai dona karşı zarar görmemesi için odun sobası yakılarak önlem alındı.

Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü Üretim Şefliği ekipleri tarafından, Ortakent-Yahşi, Karaova, Yeniköy ve Umurça Mahallelerinde bulunan kapalı üretim seralarında yetiştirilen bitkiler ile Bodrum’un belirlenen bölgeleri yeşillendiriliyor.

Kapalı sera alanları; alınan bitki çeliklerin köklendirilmesi, yetiştirilmesi ve kışın soğuğa karşı hassas bitkilerin korunması amaçlı olarak kullanılıyor. Üretim seralarında ağaçlar, çalı grubu bitkileri, yer örtücü bitkiler ve mevsimlik bitkiler yetiştiriliyor.

Bu bitkilerin bakımı kapalı seralarda yapılarak, yeşil alan düzenlemelerinde kullanılmak üzere hazırlanıyor. Ayrıca bitkilerden çelik alınarak ve tohum ekimi yapılarak bitki üretimi gerçekleşiyor.

Zirai don olayına karşı alınan önlemler doğrultusunda gece sıcaklık değerlerinin düştüğü bugünlerden, ocak, şubat ve mart ayları başına kadar yaşanan süreçte, yetiştirilen bitkilerin soğuktan etkilenmemesi için odun sobaları devreye girdi.

Kapalı seralarda hava sıcaklığının -2 dereceye kadar düşmesi nedeniyle, bitkilerin yaprak, çiçek ve gövdesinin donduğunu ve bitkinin yaşama şansının kalmadığını belirten ekipler, bitkileri korumak için seralarda odun sobası kurdu. Seralarda soba kuran üretim şefliği ekipleri, sobaların sönmemesi ve ürünlerinin donmaması için sabaha kadar nöbet tutuyor.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu