EğitimGündemManşet

BODRUM’DA KURSLARA YOĞUN İLGİ

Bodrumda kurslara yogun ilgiBodrum Belediyesi’nin işbirliğiyle Bodrum Belediyesi ve Bodrum Halk Eğitim Merkezi Akşam Sanat Okulu tarafından çeşitli alanlarda açılan kurslara vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Bodrum Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Mehmet Ünal, yeni dönemde planladıkları çalışmalar hakkında bilgi vermek için Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u makamında ziyaret ederek fikir alışverişinde bulundu.

Destekleri için Başkan Mehmet Kocadon’a teşekkür eden Müdür Mehmet Ünal, “Bodrum Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu  ile Bodrum Belediyesi işbirliğinde 2015-2016 öğretim yılında açılan kurs sayısı 57’dir. Yabancılara Türkçe eğitimi, engellilere yönelik yüzme ve basketbol kursları, geleneksel el sanatları, yabancı diller, bilgisayarlı muhasebe, aşçılık gibi kurslar yoğun ilgi görüyor. Belediye Başkanımıza, Halk Eğitimin faaliyetlerine verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz. Örgün eğitim kurumlarında Okullar Hayat Olsun projesi kapsamında açılan kurs sayısı 254 adettir. Bodrum Halk Eğitim Merkezi, vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda özellikle herhangi bir sebeple eğitim öğretim faaliyetlerinden yararlanamayan vatandaşlarımızın eğitim ihtiyaçlarını da karşılamaktır. Özellikle okuma yazma bilmeyenler ve açık öğretim ortaokulu ve lisesi gibi eğitim faaliyetleri de gerçekleştirmekte. Bodrum Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu tarafından Bodrum’da geçtiğimiz yıl, 2014 – 2015 öğretim yılı içerisinde toplam 863 kurs düzenledi. Bu kurslara 24 bin 3 yüz 67 kişi katıldı. Bodrum Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu tarafından 2015 – 2016 öğretim yılı içerisinde ise şu ana kadar açılan 451 kursa 8 bin 7 yüz 77 kişi katıldı.” dedi.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise konuşmasında,  eğitim kurumlarına her zaman destek olmaya çalıştıklarını ifade ederek, “Bodrum Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu müdürlüğümüz ile belediyemiz iş birliğinde çok güzel çalışmalar yapılıyor. Vatandaşlarımız özellikle kış aylarında bu kurslara katılarak kendilerini geliştiriyorlar. Özellikle ev hanımlarımız bu kurslarımıza yoğun ilgi gösteriyor ve binlerce insanımız katılıyor. Biz de özen göstererek, hazırlanan bu kurslara elimizden geldiği kadar destek olmaya çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

Ziyaret sonunda Bodrum Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Mehmet Ünal, desteklerinden dolayı Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’a teşekkür plaketi verdi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu