Manşet

İlk Çağrıları Başkan Aras Cevapladı

Çağrı Merkezi Yeni Yerinde Hizmet Vermeye Başladı

 

Bodrum Belediyesi’nin, uzaktan erişim yoluyla vatandaşlarla ilk temas noktası olan, halkla ilişkiler faaliyetlerinin en etkin yürütüldüğü Çağrı Merkezi, yeni yerinde hizmet vermeye başladı.

Bodrum Belediyesi ana hizmet binasının zemin katında yıllarca hizmet veren Çağrı Merkezi, Cevat Şakir Mahallesi Bedesten İş Hanı 2. katındaki (eski nikah salonu) modern, ferah ve konforlu yerinde çalışmaya başladı. Çalışanlarının, vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmeleri için özel tasarlanan Bodrum Belediyesi Çağrı Merkezi, düzenlenen sade bir törenle açıldı.

Belediye Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri, CHP İlçe Başkanı Halil Karahan ve basın mensuplarının katıldığı açılış öncesi açıklamada bulunan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Çağrı Merkezi’nin önemine dikkat çekerek şunları söyledi;

“Çağrı Merkezi belediyenin iletişim kanalıdır. Halkımızla birebir konuştuğumuz, mailleştiğimiz bir alandır. Whatsapp kanallarımızda dahil hepsi Çağrı Merkezi tarafından yönetilmektedir. Çağrı Merkezi Belediyenin kalbi diyebiliriz. Bu merkez, sadece gelen telefonlara cevap vermek değil, aynı zamanda belediyenin halkla ilişkiler faaliyetlerinin yürütüldüğü bir alan olmalıdır. Yani biz, Çağrı Merkezi derken sadece insanların şikayetlerini değil, geri dönüş yapıp, onların sorunlarına inebilen ve belediyenin diğer faaliyetlerini vatandaşlara duyurabilen bir merkez olarak değerlendiriyoruz. Bir taraftan, vatandaşlarımıza telefon ederek ‘belediyeye şu kadar borcunuz var, takibe düşmeden önce’ diyerek bilgilendirebilmeli Çağrı Merkezi. Anketler yapabilmeli, halkın nabzını tutabilmeli.”

BAŞKAN ARAS: “PERSONELİMİZİN PSİKOLOJİSİ ÖNEMLİ”

Çağrı merkezlerini genelde biraz bodrum katlara, ya da gözden ırak yerlere konuşlandırıldığına dikkat çeken Başkan Aras, “Çağrı Merkezi’nde çalışan arkadaşların psikolojisi çok önemli. Çünkü telefonun başında kulağında kulaklıkla 7-8 saat sürekli vatandaşlarla iletişim halindeler. Psikolojilerinin çok iyi olması lazım, huzurlu olması lazım ki karşıdaki insanın derdini dinleyebilsin ve güzelce cevap verebilsin, soruna çözüm bulabilsin, gerekli yere iletebilsinler. Bodrum gibi binlerce yıllık kadim bir medeniyetin hakim olduğu bir kentte nezaketin çok çok önemli olduğunu biliyoruz. Özellikle Çağrı Merkezi çalışanlarımızın nezaketi bizi temsil ediyor, Bodrum Belediyesi’ni temsil ediyor. Bir telefonu açarken samimi sıcak bir şekilde, sanki bir arkadaşını, dostunu, kardeşini aramış gibi hissettirebilirsen o zaman işte geçekten insanlar sorununa hem kolayca çözüm arayacaktır, sizlere sorunu aktarmaktan zorlanmayacaktır.” dedi.

Çağrı Merkezi’nin sadece şikayet dinlemeyeceğini, vatandaşları arayarak bir dertlerinin olup olmadığını sorabilecek bir yapıda çalışacağını sözlerine ekleyen Başkan Aras, yenilenen Çağrı Merkezi’nin hem çalışanlara yakışır, hem de Bodrum Belediyesi’ne çok iyi hizmet verecek bir birim haline geldiğini sözlerine ekledi.

Başkan Aras’ın konuşmasının ardından bir açıklama yapan CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan ise şunları söyledi;

“Kendisi seçildiği günden bu yana kadar personelinin mutluluğu için, Bodrum halkının menfaati için çalışmaktadır. Bu binalarla beraber diğer hizmet binalarında da personelin çalışma koşullarını iyileştirdiği için, yine askeri ücrette de devletin belirlemiş olduğu rakamı değil de personelini ve kamuyu düşünerekten en alt rakımı 3 bin 100 Lira yaptığı için de hepinizin huzurunda kendisine teşekkür ediyorum.”

Konuşmaların ardından Başkan Aras ve Karahan, Çağrı Merkezi’nin açılış kurdelesini birlikte keserek, ilk çağrılara cevap verdi. 3 farklı vatandaşa cevap veren Başkan Aras’ın vatandaşlarla konuşması neşeli bir ortam oluşturdu. Vatandaşlara yeni yıl dileklerini ileten Başkan Aras, ardından yenilenen Çağrı Merkezi’nde incelemelerde bulundu.

2016-2019 yılları arasında toplam 137 bin civarında çağrı alan merkez, 2019-2020 yılları içinde toplamda 335 binden fazla çağrı aldı.

18 personel ile 7/24 hizmet esasına dayalı olarak faaliyet gösteren merkeze, Bodrum Belediyesi’nin “444 00 48” ve “153” çağrı numaralarından ulaşabilir.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu