GündemHayatManşet

Büyük Acının Yıl Dönümü

Başkan Aras'tan 6 Şubat Açıklaması

 

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, büyük deprem felaketinin yıl dönümünde bir anma mesajı yayımladı.

Büyük yıkımın acısının ve izlerinin hâlâ tazeliğini koruduğunu ifade eden Başkan Ahmet Aras şunları ifade etti:

“6 Şubat 2023’te bundan tam bir yıl önce yaşanılan büyük acının yıl dönümü bugün…

11 ilimizi etkileyen ve acısını derinden hissettiğimiz, ardında büyük yıkımlar bırakan Kahramanmaraş merkezli depremlerde genç, yaşlı, çocuk binlerce kaybımız var.  Yakınlarını kaybeden vatandaşlarımızın acısı hâlâ taze…

Biz yerel yönetimler olarak depremin hemen ardından bölgeye giderek desteklerimize başladık. Çalışmalarımızda değerli Bodrum halkının vicdanını temsil ettik. Onların bizlere yüklemiş olduğu sorumluluğu yerine getirmek için büyük bir ekiple gece gündüz demeden bölge halkının yanında olmaya çalıştık. Birçok acı tecrübeyi ise cebimize koyup memleketlerimize döndük.

Yaşadığımız tek bir günü unutmadık, unutmayacağız.

Şimdi ise benzer acıları yaşamamak için deprem bilincinin bir önce oluşturulmasının gerekliliğini her fırsatta vurguluyoruz.

Uygun inşa edilmeyen, gerektiği gibi denetlenmeyen, çürük ve dayanıksız binalarla birlikte ortaya çıkan ihmal, büyük bedeller ödememize sebep olmadan adımlarımızı bir an önce atmalıyız. Deprem coğrafyasında yaşadığımız gerçeğini unutmamalıyız.

Büyük bir hüzün ve acının yıl dönümü olan bugünde; deprem bilincinin bir an önce oluşmasını ve herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesini temenni ediyorum. Geleceğimizi sağlam zeminlere oturtmak için elimizden geleni yapmanın zorunlu olduğunu belirtirken ‘Deprem öldürmez, ihmal öldürür!’ diyorum.

Yaşadığımız felaketlerde desteklerini esirgemeyen tüm Bodrum halkına, adeta yardım yarışına girdikleri için teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız, güzel memleketimin güzel yürekli insanları…

6 Şubat depreminin birinci yılında, kaybettiklerimize rahmet, ülkemize bir kez daha başsağlığı diliyorum. “

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu