Kültür SanatManşet

Geçmişten Geleceğe Yolculuk Başlıyor!

Kültürel Miras Festivali Bu Yaz Bodrum’da

 

Kültürel mirasımıza sahip çıkan Türkiye’nin kendi alanında düzenlenen tek uluslararası organizasyonu “HERITAGE İSTANBUL”, kültürel miras festivali ile bu yaz Bodrum’da! Bodrum Belediyesi, TG Expo ve BESİAD ortaklığıyla gerçekleşecek olan festivalin adı ise “HERITAGE FESTIVAL HALIKARNASSOS” olarak belirlendi. Birbirinden değerli birçok ünlü ismin katılımıylagerçekleşecek olan festival, bu yaz Bodrum’da kültürel miras değerlerinin halkla buluşmasını sağlayacak. Festivalin basın toplantısı 16 Aralık Çarşamba günü saat 10.30’da Bodrum Belediyesi Herodot Kültür Merkezi’nde Bodrum Belediye Başkanı Sn. Ahmet Aras’ın katılımıyla gerçekleştirilecektir.

Dünyaca bilinirliği olan ünlü sanatçılar, yaptıkları kaliteli işlerle adından söz ettiren usta ve zanaatkârlar, alanlarında kamuoyuna yön verenakademisyen, entelektüel ve aydınlar ve çok daha fazlası…Uluslararası alanda insanların takdirini kazanmış birçokdeğerli ismin katılımıyla gerçekleşecek HERITAGE FESTIVAL HALIKARNASSOS, başta Bodrum ve çevre bölgelerden gelen ziyaretçileri, uluslararası basın ve medya kuruluşları, dünyanın dört bir yanından gelen turistleri, geleneksel tat ve lezzetlerin peşine düşen gurmeleri; kısacası tüm kültürmeraklıları eşliğinde ülke mirasımıza ışık tutacak ve Bodrum’da iş adamları, kamu kuruluşları, halkı, esnafı ve tüm paydaşları ile çok güçlü bir festival havası estirecek.

Gelecek sene 3-12 Eylül’de gerçekleşecek olan HERITAGE FESTIVAL HALIKARNASSOS, Bodrum’un her köşesine kurulacak sergileri, enstalasyonları, söyleşi alanları, yetişkinlere yönelik masal anlatıları, uçurtma günleri, konserleri, tadı yüzyıllardır damağımızda yer eden lezzetleri ve daha birçok renkli etkinliğiyle Bodrum’a eşi benzeri olmayan bir kültür deneyimi yaşatacak.

FESTİVALİN AMACI NE?

Festivalin düzenleniş amacıyla ilgili basına bilgi veren Heritage Projeleri Yöneticisi Osman Murat Akan; “Kültürel mirasımıza sahip çıkmak, onu koruyup gelecek nesillere aktarmak için kurulmuş bir platform olan Heritage İstanbul Fuar ve Konferansı, bu festival sayesinde Bodrum’da halkla buluşacak. Binlerce yıldır sayısız kültür ve medeniyete ev sahipliği yapmış, antik dönemden modern döneme dek birçok farklı kültürü eşsiz tabiatında ağırlamış, hem somut hem de somut olmayan sayısız kültürel mirası barındırmış olan Bodrum, bir ilke imza atarak HERITAGE FESTIVAL HALIKARNASSOS ile geçmişe yolculuk yapıp, zengin kültürel mirasımıza yeni bir nefes verecek” dedi.

FESTİVALDE NELER OLACAK?

Fuarın ana organizatörü TG Expo adına açıklamalarda bulunan Genel Müdür Cem Şenel, festival ile bilgi vererek; “HERITAGE FESTIVAL HALIKARNASSOS’u organize ederken birbirinden değerli sanatçı, entelektüel, gurme ve işinin ustası birçok ünlü ismi, yine birbirinden renkli onlarca etkinlikte halkımıza getireceğiz. Bodrum halkı başta olmak üzere, dünyanın her yerinden gelen binlerce turist ve ilgili kuruluşlarımızın katılımıyla gerçekleşecek HERITAGE FESTIVAL HALIKARNASSOS zengin etkinlik programıyla kültürel miras meraklılarını bekliyor olacak” dedi. Sözlerine festivalin içeriğiyle ilgili bilgi vererek devam eden Şenel “Sanat, zanaat, sohbet, yeme-içme, eğlence, masal, tiyatro, konser ve daha birçok farklı etkinlik bu festivalde yer alacak. Kısacası; dolu dolu programıyla HERITAGE FESTIVAL HALIKARNASSOS’ta ‘bir dünya’ kültür meraklısı, ‘bir dünya miras’la buluşacak ve kültürel mirasa hayat verecek” diyerek festival ile ilgili iddiasını dile getirdi.

BODRUM’UN TARİHİ ve TURİSTİK ÖNEMİ

Yine TG Expo adına açıklama yapan Yönetim Kurulu Başkanı Gönül Akyıldız, Heritage Festivali için neden Bodrum’u seçtiklerini ise; Bodrum’un sahip olduğu zengin kültürel mirasa atıfta bulunarak açıkladı. Akyıldız, “Bodrum, sadece ülkemizin değil, tüm dünyanın zengin kültürel mirasa sahip en önemli yerleşim yerlerinden, dünyanın yedi harikasından biri sayılan Halikarnas Mozolesi’ne ev sahipliği yapıyor vedoğal güzellikleriyle her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turisti kendisine çekiyor. Bodrum’un vizyoner yerel yönetimi ile TG Expo’nun küresel deneyimi birleşerek Bodrum’da kültürel miras alanında benzersiz bir festivale imza atılacak ve Bodrum’u sahip olduğu kültürel mirası ile uluslararası camiadaadından övgüyle söz ettiren bir belde haline getireceğiz” diyerek sözlerini noktaladı.

HERITAGE FUAR ve KONFERANSLARININ GEÇMİŞİ

İstanbul’da, Heritage İstanbul ismiyle dört kez ve Abu Dabi’de ise HeritageMiddle East ismiyle bir kez olmak üzere bugüne kadar toplamda beş kez düzenlenmiş ve kültürel miras alanında uluslararası Herifairs derneğinin üyesi olan Heritage Fuar ve Konferansları, ülkemizde kendi sektöründe düzenlenen tek uluslararası organizasyon olmaktadır. Müzecilik, restorasyon, koruma ve arkeoloji olmak üzere farklı sektör paydaşlarını ve konularının uzman isimlerini kendi çatısı altında buluşturan Heritage Fuar ve Konferansları Avrupa’da marka olmayı başarmış bir platformdur.

Cultural Heritage Platforms ana başlığı altında toplanan tüm Heritage etkinliklerine ek olarak, 2021 yılında Bodrum’da düzenlenecek HERITAGE FESTIVAL HALIKARNASSOS ile Heritage markasının sadece bir B2B organizasyonu hüviyetini aşması ve kültürel miras değerlerinin tüm halkla paylaşıldığı bir B2C etkinliğine dönüşmesi de sağlanmış olacak.

TG EXPO HAKKINDA

Geçtiğimiz günlerde “Sektörel Fuarcılık” ve Türkiye’nin önde gelen “Enerji ve Çevre Fuarı: ICCI” satın alımlarıyla gündeme gelen TG Expo, Bodrum’da düzenleyeceği Heritage Festival Halikarnassos girişimi ile sektörde uzun süre adından söz ettireceğe benziyor.

2008 yılında “Think Global – Küresel Düşün” mottosuyla sektörde engin tecrübeye sahip profesyoneller tarafından uluslararası standartları Türkiye’ye kazandırmak amacıyla kurulan TG EXPO ULUSLARARASI FUARCILIK A.Ş. birçok ilki gerçekleştirerek Türk fuarcılık sektörünün gelişimine destek veren yenilikçi bir marka olmuştur.

Dünyanın en büyük fuar organizatörlerinin uluslararası çatı derneği olan UFI ve dünya çapındaki kongre ve uluslararası toplantılar sektörünün en önemli birliklerinden biri olan ICCA’ya üyelikleri bulunan TG Expo, T.C. Ticaret Bakanlığı’ndan yurt dışı fuarların milli katılım organizasyonlarını gerçekleştirmek üzere akredite bir şirkettir. 5 kıtada 35’ten fazla ülkede bireysel ya da milli katılım organizasyonları ve Türkiye’de ana organizatörlüğünü üstlendiği fuarlar ile Türk firmalarının uluslararası pazarlarda ürünlerini tanıtmalarını ve ticaret hacimlerini genişletmelerini sağlamaktadır. 

İletişim: Esra Kuloğulları Kurumsal İletişim Direktörü

TG Expo Uluslararası Fuarcılık A.Ş.

esra.kuloğullari@tgexpo.com

 

 

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu