ÇevreGündemManşet

2021’de Tamamlanması Hedefleniyor

Torba-Yalı Arası Altyapı Projesini Bakanlık Yürütecek

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı Bodrum’un atık su sorununu çözüme kavuşturmak üzere başlattığı altyapı çalışmalarında ilk kepçeyi bu ay sonunda vuracak.

AK Parti Bodrum İlçe Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada şu bilgilere yer verildi:

“Bakanlık ile Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Atık Su İdaresi Genel Müdürlüğü (MUSKİ) arasında geçtiğimiz aylarda imzalanan “Muğla ile Bodrum İlçesi İçmeler-Torba-Yalı-Kızılağaç-Çiftlik Bölgesi Alt Yapı Yapım İşleri ve İşletme Protokolü” çerçevesinde ilk kepçe bu ayın sonunda vurulacak.

Muğla, toplanıp yeni yapılacak arıtma tesisine iletilmesini sağlayacak olan Bakanlık, böylece tüm bölgenin arıtma sorununu çözüme kavuşturmuş olacak.

Projelendirme ve yapım işlerine yönelik ihalelerin başladığı tesisler tamamlandığında, Bakanlık 27 yıl süre ile tüm bu tesislerin işletmesini de üstlenecek.

İhaleyi 3 Kasım’da yapan Kültür ve Turizm Bakanlığı, bu ayın sonunda başlayacağı inşaat çalışmalarını 2021 yılının bitiminde tamamlamayı hedefliyor.

Bakanlığın alt yapı yatırımları kapsamında yapılacak çalışmalarda süreç şöyle ilerleyecek:

İlk etapta mevcut atık su artıma tesisinin bulunduğu alanın hemen yan tarafındaki mevkiye 20 bin metreküp/gün kapasiteli Muğla-Bodrum-Torba-Kızılağaç-Yalı-Çiftlik-İçmeler Atık Su Arıtma Tesisi yapılacak.

Yeni tesisin devreye girmesiyle birlikte mevcutta yetersiz kalan ve ekonomik ömrünü tamamlayan 10 bin metreküp/gün kapasiteli İçmeler Atık Su Arıtma Tesisi de yıkılacak. Bu alanda yaklaşık 15 yıl sonra 17 bin metreküp/gün kapasiteli ilave tesis yapılarak toplam kapasite 37 bine ulaştırılacak.

Bakanlığın hizmete sunacağı bu toplam kapasite ile birlikte bölgenin atık su sorunu yaklaşık 50 yıl süre ile çözülmüş olacak.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu