GündemManşetTurizm

Rusya’nın Antalya Başkonsolosu’ndan Aras’a Ziyaret

Ziyarette Turizm İlişkilerinin Geliştirilmesi Görüşüldü

 

Rusya’nın Antalya Başkonsolosu Oleg Rogoza, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ı makamında ziyaret etti. Bodrum Tanıtım Vakfı-BOTAV Genel Sekreteri Serkan Ceylan’ın da hazır bulunduğu ziyarette, Rusya ve Bodrum arasındaki turizm ilişkileri, pandemi sürecinde azalan turizm hareketliliği ve ilişkilerin geliştirilmesine yönelik yapılabilecek işbirlikleri konuşuldu.

Sosyal mesafe ve maske tedbirlerine uygun gerçekleşen ziyarette konuşan Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum turizminin tüm turizm kentlerinde olduğu gibi geçtiğimiz sezonda önemli bir kayıp yaşamakla birlikte, turizm hareketliliği için en önemli destinasyonlardan biri olmayı sürdürdüğünü belirtti. Bodrum’un güvenli ve sağlıklı bir turizm kenti olduğunu belirten Başkan Aras, “Her şartta ve koşulda, Bodrum’a gelmeyi sürdüren ve tatil için kentimizi tercih eden Rus turistleri ağırlamaktan mutluyuz. Bodrum Rusya’dan gelen tatilciler için her zaman popüler bir nokta olmuştur. 2019 yılında ortak kültür günleri etkinliği düzenleyerek güzel bir adım attık. Pandemi döneminde bu süreç sekteye uğrasa da önümüzdeki yıllarda ilişkilerimizin ve işbirliğimizin artarak devam edeceğini biliyoruz” diye konuştu.

Rusya’nın Antalya Başkonsolosu Oleg Rogoza da Bodrum’da bulunmaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, iki ülke arasındaki mevcut verimli işbirliğinin ve ziyaretlerin daha da yoğunlaşmasını diledi.

BOTAV Genel Sekreteri Serkan Ceylan da Bodrum’a Rusya’dan gelen ziyaretçi sayılarına dair bilgileri paylaşarak, 2019’da Bodrum-Milas Havalimanı’na gelen Rus misafir sayısının 120 bin olduğunu, 2020 yılı turizm sezonunda ise bu rakamın 67 bin 120’ye düştüğünü belirtti. Ceylan, “Pandemi dönemi bittiğinde, BOTAV aracılığıyla ilişkilerin geliştirilmesine yönelik projelerimizi hep birlikte hayata geçireceğiz” diye konuştu.

office 2019 lisans

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu