ManşetSpor

Bodrumlu Aysu’dan Yeni Rekor Denemesi

Manş Kanalı Rekoru Sonrası Kuzey Kanalı’nı Yüzerek Geçecek

 

İrlanda-İskoçya arasındaki zorlu Kuzey Kanalı’nı yüzerek fethetmeye hazırlanan Aysu Türkoğlu rekora doymuyor

22 yaşındaki Bodrumlu yüzücü geçen yıl 16 saat 28 dakikada Manş Kanalını geçerek adeta bir efsaneye imza atmış, kanalı geçen en genç Türk kadın yüzücü olmuştu. Bu yıl Farmasi sponsorluğunda Kuzey Kanalı’nın geçecek olan Türkoğlu Manş Kanalı’ından da daha zorlu bir etap için 9-14 Ağustos tarihleri arasında İrlanda’da 12 derecelik soğuk denize atlayarak tehlikeli denizi geçip İskoçya’ya yüzecek.

22 yaşındaki genç efsane Aysu Türkoğlu, cesaret ve kararlılıkla dolu cesur bir yolculuğa çıkmaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz yıl Manş Denizi’ni geçerek büyük bir başarı elde eden ve en genç kadın yüzücü olarak adını tarihe yazdıran Aysu, şimdi de İrlanda ve İskoçya arasındaki zorlu Kuzey Kanalı’nı geçerek bir kez daha efsane yazacak.

Bu destansı çaba sıradan bir girişim değil. Yüzme dünyasında “7 Oceans”tan biri olarak bilinen Kuzey Kanalı, İngiltere ile Fransa arasındaki ünlü Manş Denizi de dahil olmak üzere yedi benzersiz ve zorlu deniz koşulunda yüzücüleri sınıyor. Ancak, Aysu’nun ve sarsılmaz kararlılığının, bu yeni zorlukla doğrudan yüzleşmesini sağlayacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Aysu soğuğa dayanıklılık antrenmanları için kışın karlar, yazın da buz dolu küvet içinde yatıyor

Aysu, bu cesur girişim için aylar süren zorlu bir hazırlık ve sıkı bir eğitim süreci geçirdi. Manş Denizi’ndeki zaferi sırasında edindiği paha biçilmez deneyimlerden yararlanan Aysu, daha da zorlu zaferler elde etme arayışında becerilerini ve metanetini titizlikle geliştirdi.

Kuzey Kanalı kalbi zayıf olanlara göre değil. Su sıcaklığının 12-14 dereceye kadar düştüğü ve dokunulduğunda vahim sonuçlar doğurabilecek denizanalarının pusuda beklediği bir ortamda Aysu, karşı karşıya olduğu muazzam risklerin farkında. Ancak bu tür sınavların üstesinden gelmenin fiziksel ve zihinsel sınırlarını benzersiz yüksekliklere taşıyacağını da biliyor.

Aysu Türkoğlu, müthiş bir kararlılıkla soğuğa dayanıklılık antrenmanlarını yepyeni bir seviyeye taşıyor. Mükemmellik arayışında buzlu sularda saatlerce yüzüyor, haftanın altı günü doğa koşullarına göğüs geriyor ve sıkı bir kuvvet antrenmanı yapıyor. Ancak Aysu için bu yolculuğun özü salt fizikselliğin ötesine geçiyor. Kendisinin de ifade ettiği gibi, “Psikolojik ve zihinsel gücünüz ne kadar yüksekse, kanal geçişinde elde edebileceğiniz performans da o kadar yüksek olur. Bu nedenle, psikolojik yeterliliğiniz fiziksel yeterliliğiniz kadar önemli.”

Kuzey Kanalı yüzüşü sadece kişisel bir zafer arayışı değil; ulusal bir gurur da. Başarıyla tamamlandığında Aysu Türkoğlu sadece adını bir kez daha tarihe yazdırmakla kalmayacak, aynı zamanda tehlikeli Kuzey Kanalı’nı fetheden en genç kadın olacak.

Aysu Türkoğlu her kulaç atışında, güçlüklerden yılmayan insan ruhunu örneklerken, hayallerin ve özlemlerin sınır tanımadığını kanıtlıyor. Aysu’nun yolculuğu, azmin ve kendine olan inancın gücünün bir kanıtı olarak, gelecek nesillere yüzücüler ve maceracılar için ilham kaynağı oluyor.

Aysu Türkoğlu, Kuzey Kanalı geçişinden hemen sonra “7 Oceans” kanallarını 5 sene içerisinde tamamlayarak Guinness rekorunu da kırmayı hedefliyor.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu