ÇevreManşet

Hayalet Ağ Avcıları

Bodrum'da 50 Metrelik ağ Çıkarıldı

 

Mavi Ege Denizi Rotary Kulübü liderliğinde, Bodrum ve Karia Rotary kulüpleri ortaklığı ve Federasyon Başkanı Ayda Özeren’in katılımı ile yeni bir çevre projesi gerçekleştirildi.

Karaada’nın Aksona burnunda Aşkın Diving ekibiyle hayalet ağ tespitleri yapıldı. Aşkın Diving’ in profesyonel ekibi ve kulüp üyelerinden bröveli dalgıçlarla yapılan bir saatlik bir çalışmadan sonra 50 metre uzunluğunda bir ağ bulundu ve tekneye çıkartıldı.

Dalanlar arasında, Sualtı Arkeoloğu Aşkın Cambazoğlu, Arkeolog Yaşar Yıldız, Mali Müşavir ve Ege Rotary Kulüp Başkanı Emre Poyraz ve eşi Gözde Poyraz, Bodrum Deniz Müzesi Müdürü Selen Cambazoğlu, Profesyonel Dalgıç Tunç Cambazoğlu ve Çağdaş Oralkan vardı. Hayalet ağların deniz canlıları için bir tuzak olduğu bilinen bir konu, tekneye çekilen ağda da ne yazık ki küçük bir yengeç bulundu. Kim bilir daha ne çok deniz canlısına tuzak olacak hayalet ağlardan biri Rotary Kulüpler ve Aşkın Diving ekibi tarafından çıkarılmış oldu.

Küçük yengeç teknenin üzerinde ağlardan temizlendi ve kendi yaşam alanına denize, kavuşturuldu.

Bu günün  etkinliği içinde kulüp üyelerinden ilk deneme dalışı gerçekleştirenler oldu, projenin  su altı sporunu tanıtmak ve  özendirmek gibi bir yönü de vardı. Küçük ama anlamlı bir çevre etkinliğine imzalarını atan Bodrum’daki  Rotary kulüpleri bu ve bunun gibi çevre farkındalığı projelerine devam edecekler.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu