AsayişGündemManşetSağlık

HAVA ALANINDA DEV TATBİKAT

Muğla-tatbikatDalaman Hava Limanında, 20 Resmi/özel kurum ve Kuruluştan 257 personel ve 49 aracın katılımı ile “Acil Durum Planı Uygulama Tatbikatı” gerçekleştirildi.

Müdürlüğümüzden tatbikata 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonundan  ‘ 12 personel, UMKE(Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri’ den  17 personel olmak üzere toplam 29 personel, 4 Ambulans ve 5 UMKE aracı katıldı.

Tatbikatta senaryo gereği; havalimanına acil iniş yapmak durumunda kalarak pistten çıkmış ve kazaya uğramış uçakta yangının söndürülmesi olay yeri güvenliğinin alınması ve olaydan etkilenen 9 kırmızı, 7 sarı, 5 siyah ve 29 yeşil kodlu olmak üzere 50 kişinin ilk tıbbi müdahalelerinin yapılarak ambulanslarla hastaneye nakillerinin gerçekleştirilmesi icra edildi.

Muğla İl Sağlık Müdürü Dr.Cihan Tekin tatbikat ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Destek verdiğimiz bu tür tatbikatlarla ilimizdeki resmi ve özel kurum ve kuruluşların her türlü afet ve olağan dışı durumlara karşı hazırlıklı olmalarının sağlanması ve söz konusu durumlarda kalıcı sakatlıklar ile olası can kayıplarının minimum düzeye indirilmesi öncelikli hedeflerimiz arasında yer almaktadır.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu