GündemManşetSpor

FUTBOL VE ŞİDDET KONUŞULDU

futbolun mutfagi paneli (10)Bodrum, futbol ve şiddet konularının işlendiği  “Futbolun Mutfağı” konulu panel düzenlendi.

TRT Spor Yazarı Cevdet Ünüvar moderatörlüğünde gerçekleşen panele Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, CNN Türk Spor Müdürü Cem Yılmaz, CNN Türk Spor Spikeri Emre Tilev, Süper Lig eski hakemi Radyo Spor yorumcusu Mehmet Fatih Gökçe, spor avukatı Sibel Çelik, teknik direktör Erhan Altın ile B.B. Bodrumspor Kulübü Başkanı Rıza Karakaya katıldı.

Spor avukatı Sibel Çelik, şiddetin ne olduğunu, futbolda yaşanan şiddetin önüne nasıl geçilebileceğini, çocukların ve bireylerin sporun ahlaki boyutta ele alınarak yönlendirilmesi gerektiğini katılımcılara anlattı.

CNN Türk Spor Müdürü Cem Yılmaz, Bodrum’da yapılan spor aktivitelerinin artırılmasını, branşların ve organizasyonların çoğaltılmasını talep ederek, kendisinin de bu faaliyetlere ekranlarda yer vererek destek olacağını söyledi.

Teknik direktör Erhan Altın da futboldaki şiddeti engellemenin tek yolunun, en başta başkan ve yöneticilerin demeçlerinin, saha kenarında da teknik direktörün duruşunun çok önemli olduğunun altına çizerek söylemlere ve vücut diline çok dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.

 

Süper Lig eski hakemi Radyo Spor yorumcusu Mehmet Fatih Gökçe ise hakemlerin futboldaki öneminden ve yerinden bahsederken, vücudun diri tutularak ve aklın kullanılarak futbolun mutfağının içinde kararların uygulanmasına yardımcı olacağını dolayısıyla da başarıyla görev yapılabileceğini söyledi.

B.B. Bodrumspor Kulübü Başkanı Rıza Karakaya, Bodrumspor’un  süper lige kadar rahatlıkla gidebileceğini ifade ederken Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’a katkılarından dolayı teşekkür etti.

Panelde bir konuşma yapan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, hayat felsefesinin spor ve eğitim üzerine kuruldu olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Öncelikle herkese merhaba diyerek sizlere sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Sizlerle iç içe yaşayan bir belediye başkanıyım. Okulunuza daha önce gelerek sizleri ziyaret etmiştim, bundan sonra da gelmeye devam edeceğim. Biz yöneticilerin en büyük görevleri sağlıklı nesiller yetiştirmektir. Peki bu sağlıklı nesilleri nasıl yetiştireceğiz; önce çok iyi bir eğitim sonra da spor alışkanlığıyla. İnanıyorum ki bundan sonraki savaşlar, topla tüfekle olmayacak; sağlık sektörüyle olacak. Onun için sağlıklı nesiller yetiştirmek en büyük görevimiz. Bodrum’a şöyle bir bakın, eğitim ve sağlık konusunda Bodrum Belediyesi her zaman yanınızda. Gelecek nesiller için oyun sahaları açıyoruz, örnek alacağınız şampiyonlar yetiştiriyoruz. Su topunda Türkiye birincisi olan bir takımımız var. Sporun her branşı çok önemlidir arkadaşlar. Futboldan yelkene, yüzmeden tenise, squashtan golfe kadar her branş önemlidir. Bodrum bu branşların hemen hemen hepsinde başarılı olarak ödüller aldı. Dikkat ettiyseniz, kamunun gücünü sadece bir takıma karşı kullanmıyorum ve bu yerel yönetimde çok önemlidir. Eğer ben bugün Bodrumspor’un karşısına başka bir takım kursaydım ne yapmış olacaktım; sizden aldığım kamu gücünü, ekonomik gücünü kurduğum takıma yönlendirecektim. Ama yerel yönetimlerin görevi; kendi içerisinden çıkardığı kulüplere destek olmaktır, onlara rakip olmak değildir. Bodrumsporumuz şu anda başarıdan başarıya koşmaktadır. Bunun yanında Ortakentspor, Turgutreisspor ve Gümüşlükspor da başarılı maçlar çıkarıyor. ”

Başarıların sadece sporla kısıtla kalmadığının da altını çizen Başkan Mehmet Kocadon konuşmasına şöyle devam etti:

“Bodrum kültürünün bir parçası olan folklörde de Türkiye birincilikleri kazanıyoruz. Bu başarının altında yatan tek neden; inanarak mücadele etmektir. İnanıyorsak başarırız. Yılmak yok, mücadele etmeye her zaman devam edeceğiz. Ben Bodrumsporuma ve diğer spor kulüplerime, tüm yarışmacılarıma şunu söylüyorum; onurunla gururunla mücadele et, yenilsen de onurlu gururlu yenilgiler al. Biz ne yenilmekten korkuyoruz ne de galip gelmekten çekinmiyoruz ama önemli olan centilmence mücadele etme ruhundan vazgeçmeden sonuca gitmektir. Bugün bu koltukta, Bodrum Belediye Başkanı olarak sizin de konuşma yapmanızı sağlamak için sizleri sporla buluşturmamız lazım. Ben bu yaşıma kadar hiç sigara kullanmadım; çünkü benim büyüklerim beni her daim spora yönlendirdiler. Sizler de lütfen spordan kopmayın. Önünüze bir şampiyon örneği koyun. O şampiyon gibi ben de başarılı olacağım deyin ve asla spor yapmaktan vazgeçmeyin. Hepinize spor ve sağlık dolu günler, yıllar diliyorum.”

Panele katılanlara plaket verilmesinin ardından okuldaki futbol sahasının açılışı yapan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon kaleye atış yapmayı da unutmadı.

 

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu