GündemManşetSpor

GS KULÜP BAŞKANI CENGİZ BODRUM’DA KONUŞTU…

Bodrum’da taraftarlara buluşan Galatasaray Spor Kulüp Başkanı Mustafa Cengiz, başa baş noktasında UEFA 65 milyon Euro’dan 78 milyon Euro’ya çıkardığını açıkladı.

Bitez mahallesinde bulunan baa bahçe de taraftarlara bir araya geldi. Ramazan Bayramlarını kutlayan Başkan Cengiz Süper lig kupasını da yanında getirerek Galatasaraylılara sürpriz yaptı. Bodrum Galatasaray Derneği tarafından düzenlenen toplantıya katılan Cengiz gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Transfer çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Cengiz Yuto Nagatomo anlaştıklarını belirterek “Transfer çalışmalarımız devam ediyor. İlgili teknik arkadaşlar bu konu ile ilgileniyor. Şu anda Zürih’den arayanlar, Cenevre’den arayanlar, Londra’dan arayanlar ve Fransa’dan arayanlar var. Medya’da o kadar güzel hikayeler yazılıyor ki ben bile inanıyorum bazen. Galatasaray taraftarının istediği doğrultuda transfer çalışmaları yaptığımızı ve onun bir şekilde olumlu sonuçlanacağını inşallah emin olabilirsiniz. İnşallah Yuto Nagatomo anlaştık diyorum. Biz normal şartlarda yürümek istiyoruz. Umuyoruz ki taraftar her zaman helva yemese de çok güzel transferlerle tatmin olacağına inanıyoruz. Önemli olan sahada mücadele diyorum. Ne çilek, ne baklava nede kaymak önemli, olan yemeğin kaliteli olmalı. Galatasaray hep hak ederek kazansın” ifadelerini kullandı.

UEFA ile anlaştıklarını’da sözlerine ekleyen Cengiz “UEFA yaptırımları ile ilgili olarak her şeyi konuştum. UEFA yapılandırma anlaşması yaptı. Bunun bir tanesi Ünal başkanım zamanındaydı. Şimdiye kadar bir takım ile 2 kez üst üste yapılandırma anlaşması ilk  kez yapıldı” dedi.

UEFA tarafından başa baş noktasında 78 milyon EURO olduğunu da açıklayan Cengiz,  “Bir önceki yönetimimize 1 + 1 yasağı gelmişti. Hem de 65 bin Euro transfer harcama yasağı gelmişti. O zaman o yasağı aştık ve tutturamadık.  Bize bu sene verilen bre keven noktası yüzde 60 oldu.  130 milyon Euro geliriniz olursa 78 milyon Euro maksimum harcaya bilirsiniz demek. Buda 65 milyon Euro göre 13 milyon Euro’luk bir avantaj demek.  UEFA bu konuda da bize  bir iyilik yaptı. Bu durumda bir vesile ile katkısı da TFF’nin var. Bodrum’da TFF teşekkür ediyorum onlarında katkısı var. Bek alışık bir şey değildir TFF teşekkür etmek ama biz yiğidi öldür ama hakkını inkar etme noktasındayız. Bir çalık taşı bile olsa kim ki Galatasaray’a katkıda bulunur biz onu inkar etmeyiz. Bizim genlerimizde vefa ve teşekkür vardır” şeklinde konuştu.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu