AsayişFoto GaleriGündemManşetVideo Galeri

Otelde Çıkan Yangın Panik Yarattı

Çatı Kısmında Başlayan Yangının Nedeni Hiç Şaşırtmadı

 

Bodrum’da bir otelin çatı katında çıkan yangın, çevrede korku ve paniğe neden oldu. İlçe merkezinin birçok yerinden görülen yangını, itfaiye ekipleri söndürdü.

Neyzen Tevfik Caddesi’ndeki bir otelin çatı katında elektrik aksamından kaynaklı olduğu belirlenen yangın başladı. Kısa sürede büyüyen yangın, çatı katlarının büyük bölümünü sardı. O esnada otelde ve çatı katında bulunanlar tahliye edildi.

Yangın esnasında Neyzen Tevfik Caddesi’nde faaliyet gösteren restoranlardaki vatandaşlar, yangını endişeli gözlerle takip etti. İhbar üzerine Bodrum İtfaiye Grup Amirliği ekipleri yangın yerine sevk edildi. İlçenin birçok merkez mahallesinden görülen alevlere yangın merdiveni yardımıyla müdahale eden itfaiye ekipleri yangını söndürdü.

Yangında oteli çatı katındaki odalarda büyük çapta maddi hasar oluştu. Otelin bitişiğinde bulunan binada da maddi hasar meydana geldi. Yangın esnasında fenalaşan işletme sahibine 112 Acil Sağlık ekipleri müdahale etti. Yangının çıkış sebebi ile ilgili inceleme başlatıldı.

Komşu işletme sahibi Turizmci Galip Gür, yangınla ilgili basın mensuplarına yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Ben işletmemin önünde etrafıma bakınıyordum. Tesadüfen o anda bu binanın üzerine bir parlama gördüm ve önce bir baca yangını olduğunu tahmin ettim. Ama sonra birdenbire alevler büyüdü ve tamamen bu binanın üst katını sardı. Daha sonra yandaki binanın da sanırım oradaki duvar ahşap kaplıymış, orayı da çabucacık sardı ve bir anda büyüdü. Yaklaşık bir 10 dakika sonra itfaiye geldi ve hemen söndürme çalışmalarına başladılar ve çok şükür söndü. Neyse ki çok şükür ucuz atlatıldı, çünkü etrafta binalar var. Otelde insanlar vardı. Oturanlar var ama onları tahliye ettiler. Yani herhangi bir yaralanma veya can kaybı söz konusu değil.”

Söndürme çalışmalarını izleyen vatandaşlardan Ethem Demirel ise caddede araçları ile seyrederken yangını gördüklerini dile getirerek “Arkamdan itfaiye geliyordu, bir an evvel hızlı geçtim. Ondan sonra alevleri gördüm burada. Baya yüksek alevler vardı. Allah korumuş herkesi. Gayet, iyi ucuz atlattılar yani.” dedi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu