GündemKültür SanatManşet

ASLIHAN AKSUN ARTIK BODRUM’DA

Aslıhan AKsun-BodrumHint kökenli öğretilerde önemli bir yere sahip olan Mandala sembolleri, metafizikten bir sanata dönüşüm yolculuğunda Türkiye’de de büyük kitlelere ulaşmaya başladı.

Bu sanatın Türkiye’deki öncülerinden Aslıhan Aksun yaşantısına artık Bodrum’da devam edecek.

Uzun yıllar İstanbul’da yaşan ve dönem dönem Bodrum’a gelerek çeşitli atölye çalışmaları düzenleyen Aslıhan Aksun Dereköy Mahallesi Peksimet Mevkiine yerleşti. Bundan sonraki çalışmalarını Bodrum’da sürdürecek olan Aksun, atölye çalışmalarının yanı sıra sosyal sorumluluk projeleri de düzenlemeyi hedefliyor.

Mandalanın hayatımıza adaptasyonu, Mandalanın felsefesini anlamak, boyamak için kullanılan teknikler, temel teknikler ve uygulama çalışmalarını içeren eğitimlerle atölye çalışmalarını gerçekleştiren Aslıhan Aksun yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bugüne kadar, kurumlarda stresle baş etme yönetimi adı altında personel mandala çizimi ile içsel rahatlama, İç ve dış mekan duvar boyama, otel içi dekorasyon çalışmaları, atölye çalışmalarının yanı sıra kişiye özel seanslar düzenledim. Çizimi günler süren eserlerimi yeni sahipleri ile buluşturdum. Artık bu çalışmalarıma Bodrum’da devam edeceğim. Ayrıca, Peksimet Kütüphanesinde halka ücretsiz mandala eğitimi vermeyi planlıyorum. Bunun gibi çeşitli sosyal sorumluluk projelerine de imza atmayı hedefliyorum.”

 

 

 

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu