GündemHayatManşet

EVİ YANAN AİLEYE KIZILAY’DAN YARDIM…

Türk Kızılay Menteşe Şubesi, elektrik kontağından çıkan yangında evleri tamamen yandığı için bir traktörün römorkunda yaşayan Candan ailesine mobilya, mutfak malzemeleri, kıyafet ve gıda kolisi yardımında bulundu.

Türk Kızılay Menteşe Şube Başkanı Kenan Gürbüz, Muğla Gençlik Merkezi Liderleri ve Kızılay ekibiyle birlikte Muğla’nın Menteşe İlçesi Karabağlar Yaylasında meydana gelen yangında evleri tamamen yanan 52 yaşındaki Mehmet Ali Ünal ve ailesini ziyaret etti. Kızılay ekibi, evleri tamamen yandığı için bir traktörün römorkunda yaşayan Candan ailesine mobilya, mutfak malzemeleri, kıyafet ve gıda kolisi yardımında bulundu.

YARDIM BEKLİYORLAR…

eşya depolama
depolama
evden eve nakliyat

Yaşadıkları ev tamamen yanan Mehmet Ali Ünal,  bankaya kredi borcu bulunduğunu ve borcu ödemek için büyükbaş hayvanlarını sattığı 40 bin liranın da yangında tamamen yandığını anlatarak “Aile olarak geçimizi çiftçilikten sağlıyoruz. Yangının olduğu gün kent merkezinden alışveriş yapıp eve geldim. Geldiğimde yangını gördüm. İlk çocukların odası tutuşmuş. Televizyon odası. Elektrik hemen kesildi. Ardından bir anda ateş yükseldi. Televizyonun yanından çıktı herhalde. Çocuklar yangını görünce çıkmışlar. Allahtan can kaybı olmadı. İçeride beyaz eşya fazlaydı. Derin dondurucuyu yeni almıştım zaten. Paralarımın hepsi yangında gitti. Bankaya yatacak para vardı. 40 bin lira kadar para ayırmıştım.

Çiftçilik yapıyorum. Danalarımı satmıştım. Bizleri yalnız bırakmayan Türk Kızılay ekibine teşekkür ediyorum. Yangın sonrasında Menteşe Kaymakamlığımız, Menteşe Belediyemiz, AFAD ve Türk Kızılay ekipleri bizi yalnız bırakmadı. AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan’da telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti. Bu süreçte bizi yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum. Yanan evimizin yerine yapacağımız ev için herkesin desteğini bekliyoruz” dedi.

Yangında evleri tamamen yandığı için 3 gündür bir traktörün römorkunda gecelediklerini anlatan Ayşe Ünal ise yangında evlerinin tamamen yandığını gözyaşları içinde anlatarak, “Yangında mutfağımız da tamamen yandı. Hayırseverlerin bize mutfak eşyası yardımında bulunmasını istiyorum” diye konuştu.

AİLEYE YARDIM ÇAĞRISINDA BULUNDU…

Türk Kızılay Menteşe Şube Başkanı Kenan Gürbüz ise yangında evleri tamamen yanan aileye Muğla Adliyesinde görevli hayırsever bir savcı tarafından şubelerine bağışlanan mobilya takımıyla,  mutfak malzemeleri, kıyafet ve gıda kolisi yardımında bulunduklarını anlatarak,  şunları söyledi:

“Bugün Muğla Gençlik Merkezi Liderleri ve Kızılay ekibimizle Ünal ailesine desteğe geldik. Mehmet Amca’mızın talebi doğrultusunda aileye maddi yardım yapılması için Türk Kızılay Genel Merkezimizle görüşeceğiz. Aile fertlerinin kıyafetleri de yangında yanmış. Ünal, ailesine kıyafet yardımında da bulunduk. Kış mevsimi öncesinde de kışlık kıyafetlerini temin edeceğiz.

Ayrıca Menteşe Kaymakamlığımız ve AFAD ile bir çalışma yaparak evin inşaatı tamamlanıncaya kadar ailenin barınma sorununun çözümü için gerekli girişimlerde bulunduk. AFAD ekibinden bugün ailenin kalması için bir konteynerin buraya getirileceği bilgisini aldık.

Bu süreçte Menteşe Kaymakamlığımız ailenin acil ihtiyaçları için maddi yardımda bulunacağını öğrendik. Duyarlı vatandaşlarımızın yangında her şeylerini kaybeden aileye bizim aracılığımızla yardımda bulunmasını bekliyoruz.

Ailenin acil olarak, mutfak malzemeleri, masa, sandalye, yatak, yorgan ve battaniyeye ihtiyacı var. Duyarlı vatandaşlarımızı destek için Türk Kızılay Menteşe Şubemize bekliyoruz” diye kaydetti.

microsoft project 2016 lisans satın al

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu