EğitimGündemManşet

SESSİZ SEDASIZ ÇALAN İLK DERS ZİLİ ….

2020 / 2021 Eğitim Öğretim yılı, bugün itibariyle EBA TV’den uzaktan eğitimle başladı. Ders zili sembolik olarak saat 09.00’da çalarken, öğretmenler okullarının bahçesinde, öğrenciler de evlerinde EBA TV’den yayınlanan İstiklal Marşı’nı söyleyerek yeni eğitim öğretim yılına başladı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Aslan KORKMAZ 2020- 2021 Eğitim- Öğretim yılının uzaktan eğitim olarak başlamasıyla birlikte Kanuni Sultan Süleyman Anadolu Lisesini ziyaret etti. Öğretmenler ve velilerle İstiklal Marşını okuduktan sonra temsili olarak ders zili çaldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Aslan KORKMAZ, İstiklal Marşı tören öncesi öğrencilere, öğretmenlere, eğitim yöneticilerine ve velilere hitaben yaptığı açıklamasında, 2020- 2021 Eğitim- Öğretim yılının Destekleme ve Yetiştirme kurslarıyla 8. ve 12. sınıflar düzeyinde sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına uyarak yüz yüze eğitimin başladığını diğer bütün sınıflar düzeyinde bugün itibariyle EBA TV ve EBA canlı derslerle başladığını belirtti.

Öğrenci velilerine ve öğrencilere hitaben İl Milli Eğitim Müdürü KORKMAZ, aylar sonra öğrencilerimizi okul bahçesinde görmenin heyecanı ve mutluluğunu yaşadığını belirterek inşallah çok uzun sürmeyecek bu süreçte COVID – 19 etkilerinin ortadan kalkarak bütün öğrencilerimizi okullarımıza kabul etmeyi beklediklerini ifade etti. Okullarımızın Milli Eğitim Bakanlığı talimatlarına göre Bilim Kurulu ve Sağlık Bakanlığı önerilerine göre fiziki olarak hijyen şartlarına uygun hale getirildiğini ve eğitim- öğretim için sağlıklı ortamlarda ders vermek üzere okullarımızın yönetim ve eğitim kadroları bakımından hazır olduğunu belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Aslan KORKMAZ öğrencilere, öğretmenlere ve okul müdürlerine başarı dileklerini ilettiler.

KORKMAZ, velilerin bu süreçte çocuklarını okullara göndermekte kaygılanmamalarını belirterek okulların çocukların sağlığını etkilemeyecek şekilde hazırlandığını ifade etti. Okulun eğitim kadrosuyla da bir süre görüşen Müdürümüz, eğitim camiasının çok büyük bir camia olduğunu öğretmenlerin bu camianın en büyük paydaşlarından biri olduğunu ve okullarımızda vatanını, milletini ve ülkesini, bayrağını seven, ona sevdalı, ülkesi için çalışan, ahlaki değerlerle donanmış nesiller yetiştirmeyi hedeflediklerini belirtti.

31 Ağustos – 18 Eylül arasında, öğretmenler öğrencileriyle “EBA Canlı Sınıf” derslerini Milli Eğitim Bakanlığının duyurmuş olduğu ders çizelgesi çerçevesinde gerçekleştirecek.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu