GündemKültür SanatManşet

ANTİK TAŞ OCAĞI’NDA DİNLEYİCİLER BÜYÜLENDİ

Hollanda Kraliyeti Büyükelçiliği ve İstanbul Başkonsolosluğu işbirliğinde gerçekleşen 17.Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali, Tunus doğumlu Fransız piyanist Jean-Marc Luisada’yı 25 Ağustos Salı günü festival mekanlarından Antik Taş Ocağı’nda ağırladı.

Dünyanın önde gelen festivallerinde yer almış ve aynı zamanda Ecole Normale de Musique de Paris’de müzik profesörü olan Fransız piyanist Jean-Marc Luisada, 2500 yıllık tarihi taş ocağında gerçekleşen gecede Bodrumlulara unutamayacakları bir performans sergiledi. Konser öncesi konuşma yapan Gümüşlük Müzik Festivali Sanat Danışmanı ve piyanist Gülsin Onay, sahne ışıklarının farklı olduğuna dikkat çekerek, güneş enerjisi panellerinin gelişiyle birlikte festivalin Türkiye’de gerçekleşen ilk yeşil festival olduğunu belirtti.

Konserin açılışını Joseph Haydn’ın Sonate n°13 in G major eseri ile yapan piyanist gecenin devamında,  Bach’tan French Suite n°5eseri,Chopin’in başyapıtlarından Grande Valse Brilliant in E flat major, op.18başta olmak üzere  Valse in A minor, op. 34 n°2 ve Scherzo n°2 in B flat minor, op. 31  eserlerini dinleyiciler ile buluşturdu.

Gecenin kapanışında Amerikalı besteci Gershwin’in Rhapsody in Blueeseri Jean-Marc Luisada’nın yorumuyla buluştu. Piyanist Luisada için Amerikan sineması ile eş değer olan bu eser New York, gece ve tutkuyu ifade ediyor. Sadece piyano için yazılan ve nadiren çalınan bu orjinal versiyonunu piyanist Luisada, Bodrumlu sanatseverlerle buluşturmanın mutluluğunu yaşadı.

 

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu